Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italiaanse teler blij met nieuw tomatenras Eletta

"De laatste jaren zijn we ons steeds meer gaan richten op de smaak en geur van de tomaat"

"Wij zijn gevestigd in Donnalucata, rond het gebied van Scicli in het Zuidoosten van Sicilië. Hier zijn de meeste zonuren van heel Italië."

Dat zegt Giuseppe Arrabito, eigenaar van het gelijknamige bedrijf dat zich uitstrekt over 35 hectare. Er wordt geteeld in kassen en in de volle grond. Een van de sterkste punten is dat het bedrijf erin slaagt om het gehele proces, van verwerking tot transport, in eigen beheer te houden.

Giuseppe Arrabito

"De laatste jaren zijn we ons steeds meer gaan richten op de smaak en geur van de tomaat", zegt Arrabito.

Eletta

"Ik doel op het Eletta ras dat is voortgekomen uit de samenwerking met TSI ITALIA, die we op de markt brengen onder ons eigen merk Picciriddu. In het Siciliaans betekent dit 'klein' en de tomaten mogen dan klein zijn, ze hebben een intens rode kleur en zijn erg sappig", legt Arrabito uit.

 Eletta in de verpakking

Met dit ras wilde Arrabito terugkeren naar de oorsprong van de Siciliaanse tomaat en haar smaak. Deze was verloren gegaan ten gunste van commerciële logica waarbij de tomaten vooral lang houdbaar moesten zijn.

"Onze gewassen worden geteeld in substraat. We telen volgens de tradities van de Siciliaanse cultuur, maar we hebben wel een modern snufje toegevoegd. We streven er namelijk naar om een laag perchloraat en nikkelgehalte te krijgen", zegt Arrabito.

Boven en beneden: de productiekalender

 

"Eletta wordt door onze partners erg gewaardeerd en zij brengen ons naar de beste Europese markten, zoals die van Londen. Ook in Italië is deze tomaat erg gewild."

Inmiddels vraagt de grootschalige detailhandel om certificaten als IFS, GlobalGAP en GRASP. Daarnaast zijn we ook bezig met het zoeken naar apparaten die ons werk vergemakkelijken. Deze moeten wel in lijn zijn met de waarden van het bedrijf."

Contact::
Arrabito Soc. Coop. Agr.
C.da Fabiano – 97018 Scicli (RG) - Italy
Tel: +39 0932 938335
Fax: +39 0932 938549
Email: info@arrabito.it
Web: www.arrabito.it

 

Publicatiedatum: