Italië

Bevredigende prijzen voor venkel

Telers en handelaren in Italië zijn tevreden met de teelt van de wintervenkel. Dit komt omdat er minder geoogst wordt in vergelijking met voorgaande jaren, waardoor telers wel grote moeite om aan de vraag te voldoen.

"De kwaliteit is goed en het aanbod is schaars. Momenteel krijgen de telers ongeveer €0,40 per kilo", zegt een groothandelaar.

"Momenteel haal ik venkel uit Apulië en hier varieert de teelt naar gelang het gebied. In sommige delen heeft de kou de venkel beschadigd en is er meer afval. De prijzen zijn gelukkig wel goed", legt een andere handelaar uit.

De regio's Basilicata, Calabrië en Apulië hebben momenteel de grootste venkelteelt. Ook in Campanië wordt het gewas geteeld en binnenkort zal de eerste venkel uit Molise op de markt worden gebracht om het lenteseizoen in te luiden.

"Afgelopen herfst waren er veel problemen door de overvloedige regen. Dit heeft gezorgd voor aanzienlijke verliezen, zeker voor de oogst in januari en februari. Nu keert alles weer terug naar zoals het hoort."


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven