Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DCMR houdt toezicht op assimilatiebelichting met satellietdata

De DCMR gebruikt satellietbeelden om te controleren of glastuinbouwers voldoen aan de regels voor assimilatiebelichting. Op basis van deze beelden gaan ze ook handhaven.

Wijzigingen regelgeving
In 2017 en 2018 vonden enkele wijzigingen plaats waardoor ook een aantal overgangstermijnen zijn beƫindigd. Sinds januari 2017 is 98% afscherming verplicht in plaats van 95%. Met ingang van januari 2018 geldt de uitzondering voor minder dan 20 Watt/m2 niet meer. Uitzonderingen vanwege technische redenen zijn daardoor niet meer mogelijk.

Voor tuinders heeft de organisatie een informatieblad gemaakt met daarin de belangrijkste veranderingen en welke maatregelen getroffen moeten worden om aan de regelgeving te voldoen.

Waarom regelgeving?
Assimilatiebelichting is een belangrijke bron van lichtvervuiling in Nederland. Vooral belichting in de avond- en nachtperiode kan leiden tot overlast of lichtvervuiling. In het Activiteitenbesluit milieubeheer zijn regels opgenomen over assimilatiebelichting. Deze regels moeten lichthinder voor omwonenden voorkomen en het ecosysteem beschermen.

Voor meer informatie:
DCMR
www.dcmr.nl 

Publicatiedatum: