Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
NIeuwe mijlpaal toont de sterke groei van het concern

Aldi opent haar tweehonderdste filiaal in Zwitserland

Op 7 maart 2019 heeft Aldi in Lugano haar tweehonderdste Zwitserse filiaal geopend. Het duurde circa vijftien jaar voordat de discounter tot dit aantal filialen in Zwitserland kwam.

Met de voorbereidingen voor de toetreding tot de Zwitserse markt begon Aldi halverwege 2004, in de herfst van 2005 werden de eerste vier filialen geopend. Hoeveel potentieel de Zwitserse markt daadwerkelijk heeft, kon destijds nog niemand inschatten. In de eerste jaren werd er dan ook nog geen expansiedoelstelling bekendgemaakt.

Snel expansietempo  
Het filialennetwerk groeide echter snel: in 2007 opende Aldi Suisse reeds haar vijftigste filiaal en in 2009 werd ook al de grens van het honderdste filiaal overschreden. Het expansietempo daalde daarop weliswaar merkbaar, maar het tweehonderdste filiaal zal desondanks niet het laatste zijn. Want al tijdens het 10-jarig jubileum zei men in Zwitserland een potentieel van tot wel 300 winkels te zien.

Met tweehonderd winkels hoort Aldi weliswaar reeds tot de grote spelers in Zwitserland, maar niet tot de hele grote. Ter vergelijking: er zijn circa 700 Migros-filialen en 900 Coop-winkels. Daar komen nog talrijke filialen bij van andere winkelformats van de twee retailgiganten zoals Migrolino of Coop Pronto. Zelfs de tot de Migros group horende discounter Denner telt meer dan 500 eigen filialen evenals enkele honderden winkels die door franchisenemers worden gerund.

Geen officiƫle omzet
Omzetcijfers maakt Aldi Suisse niet bekend, het marktonderzoeksinstituut GFK schatte de omzet van 2017 echter in op 1,9 miljard Zwitserse frank (1,68 miljard euro). Afgelopen jaar zou de omzet dankzij de opening van nieuwe filialen verder gestegen kunnen zijn.


Publicatiedatum: