Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Asperges weer op schema dankzij warme februarimaand

Het warme weer van eind februari heeft ervoor gezorgd dat de asperges in de Britse Wye Valley weer op schema liggen, maar volgens Chris Chinn van Cobrey Farms zal het geen bijzonder vroeg seizoen zijn.

"Het warme weer eind februari heeft ervoor gezorgd dat de timing normaal is, in plaats van een laat seizoen waar het aanvankelijk op het leek. Als het nog een paar weken zo warm was gebleven, zou het nog een beetje vroeger geweest zijn. Het weer is nu weer zoals het normaal gesproken rond deze tijd van het jaar is en dat zal volgens de voorspellingen de komende weken zo blijven, dus we verwachten niet meer dan normaal deze tijd van het jaar."

"Door het warme weer is het gewas op een punt gekomen dat, wanneer het tegen het einde van maart/begin april, warmer wordt, we een gewas hebben en we geen laat seizoen zouden moeten hebben zoals we vorig jaar hadden, maar het is afhankelijk van het weer."

Asperges zijn een iconisch product in zowel het Verenigd Koninkrijk als Europa en er is altijd goede vraag voor vroege productie, maar in dit stadium is het moeilijk na te gaan wat de vraag is, legt Chinn uit.

De officiƫle start van het seizoen is op 23 april op St. George's Day en duurt tot midzomerdag.

Voor meer informatie:
Chris Chinn
Cobrey Farms
Tel: +44 1989 562 770 
Email: chris@cobrey.co.uk  
www.cobrey.co.uk 

Publicatiedatum: