Flexibele en efficiënte afvalverwerking

"Groentenafval wordt via buizensysteem afgevoerd"

In vervolg op de introductie van de groentenwasmachine op de Fruit Logistica van vorig jaar heeft het Zwitserse Villiger Technik weer iets nieuws op de markt gebracht. In Berlijn werd een flexibel en betrouwbaar verwerkingsafvalextractiesysteem gepresenteerd. Het afval wordt automatisch van werktafels waarop groenten voorbereid en verpakt worden onttrokken, waarna het in een container gedumpt wordt. Het management ziet grote mogelijkheden voor de investering.

Egger Gemüsebau is een van de eerste gebruikers van het systeem.
Video: Villiger Technik

Modulaire constructie
De verwerkingstafels zijn aangesloten op een systeem van afvoerpijpen. Met een interval een paar minuten wordt het afval aan de tafels onttrokken. Het gaat als volgt: het groente-afval valt op een lagere band. De producten die verpakt kunnen worden gaan door naar een verpakkingsafdeling. Door de modulaire structuur van het proces is het mogelijk om verschillende werktafels te installeren, waaraan alle afval automatisch onttrokken wordt. 


Het team op de Fruit Logistica: vader Bruno met zijn zonen Andy en Manuel.

Moderne probleemoplossing voor de groentesector
Het moderne extractiesysteem is al ingezet door twee groenteleveranciers in Zwitserland. Volgens Andy Villiger is de feedback veelbelovend. "Het probleem voor groenten en fruit is vocht en daarmee afval. Door ons systeem in te stellen kan het afval met de helft teruggedrongen worden. Daardoor wordt het afvoeren van afval sneller, flexibeler en goedkoper. Uiteindelijk bespaart het ook arbeidskosten."

Flexibele uitbreiding
Het extractiesysteem is speciaal ontworpen om lijnen toe te voegen of de lay-out van het systeem later te veranderen. Dankzij het flexibele pijpsysteem kan het extractiesysteem optimaal geïntegreerd worden in bestaande systemen. 

Voor meer informatie:
Villiger Technik GmbH
Rorikerhof
5443 Niederrohrdorf (CH)
Tel +41 56 496 26 00
Fax +41 56 496 26 11
Mobile +41 79 410 64 02
info@villigertechnik.ch 
www.villigertechnik.ch 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven