Vroege regen bedreigt Nigeriaanse tomatenteelt uit Katsina

Telers in de Nigeriaanse staat Katsina hebben hun bezorgdheid geuit over de vroege regen die recentelijk in sommige delen van de staat is gevallen. Er heerst angst dat dit vooral een schadelijk effect op tomaten zal hebben. Vroegtijdige regenval zou voor hitte zorgen die de tomatenplant vernietigt; het veroorzaakt ook de vroege ontwikkeling van plagen, met name de tuta absoluta die schade toebrengt aan tomaten.

Muhammad Saminu Dantankari zei dat ze niet blij zijn dat de regenval zo vroeg komt omdat ze in de eerste fase van hun irrigatielandbouw zijn. "Irrigatielandbouw is veel succesvoller tijdens het harmattan-seizoen wanneer de atmosfeer en de bodemtemperatuur gunstig zijn voor de gewassen. Maar wanneer het warme seizoen begint, is voldoende water geven noodzakelijk. Regenval in die periode is gevaarlijk voor de gewassen; het zal meer warmte genereren dan de planten kunnen verdragen en wanneer het aanhoudt, ontwikkelen zich vaak plagen."

Hij voegde eraan toe dat hoewel ze afgezien van gebeden geen controle hebben over de natuur, veel van hen deze situatie vermijden door al in november met irrigatiewerkzaamheden te beginnen, met name bij de tomatenteelt.

Een verslaggever die schrijft voor dailytrust.com.ng ontdekte dat de meeste tomatentelers de oogstfases hebben bereikt en de marktprijs van een klein mandje 1,48 tot 1,97 euro is en grote mand 4,43 tot 5,91 euro, afhankelijk van de variëteit en kwaliteit van de producten. 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven