Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indoor farm uit Brooklyn sluit partnership voor landelijke uitrol

Square Roots, een in Brooklyn gevestigde onderneming voor indoor stadslandbouw, en Gordon Food Service, hebben officieel hun krachten gebundeld om het hele jaar door lokaal geteeld voedsel naar klanten in Noord-Amerika te brengen. De samenwerking zal uiteindelijk uitmonden in nieuwe campussen van de indoor farms van Square Roots in of in de buurt van Gordon Food Service-distributiecentra en winkels in het hele continent, waardoor het hele jaar door kruiden, groente en meer kunnen worden geteeld en beschikbaar worden voor de klanten van Gordon Food Services.

Door deze samenwerking kan Gordon Food Service naar eigen zeggen een modern, uniek aanbod bieden om te voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar lokaal voedsel in heel Noord-Amerika. Het betekent ook de eerste significante uitbreiding naar nieuwe locaties voor Square Roots en het trainingsprogramma voor telers, wat mogelijk wordt gemaakt dankzij het schaalbare "farmer first" technologieplatform van het bedrijf.

"Klanten willen het hele jaar door verse, lokaal geteelde levensmiddelen kunnen kopen. We zijn met Square Roots op weg om op grote schaal aan die vraag te kunnen voldoen en zijn enthousiast om de eerste in de sector te zijn die deze unieke oplossing aan onze klanten biedt", zei Rich Wolowski, CEO van Gordon Food Services.

Square Roots zei dat het zijn missie is om lokaal, echt voedsel naar de mensen in de stad te brengen door kansen te bieden aan de volgende generatie leiders in stadslandbouw. Het bedrijf combineert een hightech landbouwplatform met een uniek "Next-Gen Farmer Training Program" om jonge mensen op te leiden tot de toekomstige leiders van de foodsector.

Klanten kunnen precies achterhalen hoe en door wie hun voedsel geteeld is dankzij de Transparancy Timeline', waarbij ze alleen maar een QR-code op de verpakking hoeven te scannen. Ook zal het Next-Gen Farmer Training Program binnenkort zijn deuren openen voor meer jonge mensen, die zo vaardigheden kunnen ontwikkelen om deel te nemen aan het bouwen van een beter voedselsysteem voor onze toekomst.

Tobias Peggs, mede-oprichter en CEO van Square Roots: "Deze samenwerking betekent dat we op grote schaal heerlijk, lokaal, echt voedsel zullen telen. We zijn zo blij om samen te werken met een partner die op dezelfde lijn zit. We maken gebruik van technologie om echt voedsel te brengen naar een groot aantal mensen in het hele land, terwijl we een aanzienlijke sociale impact hebben door duizenden jonge mensen de mogelijkheid te geven om de toekomstige telers van ons land te worden."

Als onderdeel van deze partnership heeft GFS een investering gedaan in Square Roots, waarvan de voorwaarden niet worden bekendgemaakt.


Voor meer informatie:
Christa Montano
Square Roots
Ph: +1 (862) 251 1529
christa@squarerootsgrow.com
www.squarerootsgrow.com

Publicatiedatum: