Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Warmtelevering Yara Terneuzen

Telers Terneuzen kunnen rekenen op warmte en CO2 van kunstmestfabriek

Van Adrichem Kwekerijen heeft al vijf jaar een vestiging in het glastuinbouwgebied Terneuzen waar de kassen worden verwarmd met restwarmte vanuit de kunstmestfabriek van Yara. Sjoerd van Adrichem, mede-eigenaar en derde generatie teler, is zeer tevreden met de warmtelevering. In de afgelopen tien jaar is de warmtelevering slechts drie uren onderbroken geweest.

Van Adrichem vertelde over de ervaringen in Terneuzen op het Fossielvrij Plaza van Kas als Energiebron tijdens HortiContact in Gorinchem. Naast warmte krijgt het bedrijf ook CO2 centraal aangeleverd uit de Yara-fabriek.  De afnemers zijn gegarandeerd van stabiele prijzen voor hun warmte die alleen meestijgen met de consumentenprijsindex.

Het glastuinbouwgebied in Terneuzen is nu bebouwd met circa 115 ha glas waarin paprika’s, tomaten en aubergines worden gekweekt. Er is nog uitbreiding mogelijk met 30 ha glas.

Bron: Kas als Energiebron

Publicatiedatum: