Overdekte moestuin in De Lier?

Als het aan Agnes van den Berg en haar partner ligt, krijgt De Lier er een overdekte moestuin bij. Het gaat om een kas op een zogeheten restperceel van circa 500 vierkante meter, waar een sociaal-maatschappelijke moestuin in moet ontstaan voor het kweken van biologische groenten. Belangrijk onderdeel van het plan is ook het bieden van 'een praatje aan de koffietafel' voor onder meer eenzame ouderen.

Vanwege herstructurering werd een groot deel van het glastuinbouwbedrijf verkocht. De gemeente Westland staat welwillend tegenover het plan, zo liet wethouder Cobie Gardien tijdens een commissievergadering in de Westlandse gemeenteraad weten. "We staan in de 'meewerkstand', maar toetsen het plan momenteel wel eerst nog aan wet- en regelgeving."

Van den Berg is er in ieder geval klaar voor. "We kunnen bij wijze van spreken morgen al beginnen." Twee jaar geleden werd zij met haar partner eigenaar van de kas van Edwin Knijnenburg waar voorheen gerbera's werden gekweekt. De bedoeling is dat er komend voorjaar al groenten groeien en er een open dag gehouden kan worden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven