Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Indienen aanvraag kan bij Colland Arbeidsmarkt

Subsidie beschikbaar voor verbeteren taalvaardigheid medewerkers

Werknemers die de Nederlandse taal beheersen, hebben een hogere productiviteit. Een betere taalvaardigheid leidt tot minder fouten tijdens het werk, meer zelfvertrouwen en minder stress. Hierdoor werken taalvaardige werknemers efficiƫnter, verzuimen ze minder en werken ze veiliger. Ook blijkt dat taalvaardige werknemers meer betrokkenheid hebben bij het bedrijf.
 
Voor bedrijven in de glastuinbouw is het beheersen van de Nederlandse taal van belang voor het kunnen begrijpen en toepassen van de werkinstructies met als doel de veiligheid en hygiƫne op de werkvloer te garanderen. Door de nog steeds toenemende internationalisering van de glastuinbouw wordt de beheersing van andere talen dan het Nederlands steeds belangrijker.

Subsidieregeling individuele taaltrainingen
De sociale partners in de sectorcommissie glastuinbouw zien het belang van het ontwikkelen van taalvaardigheid in de sector glastuinbouw ook in. Zij stellen daarom een subsidie beschikbaar voor individuele taaltrainingen Nederlands, maar ook voor andere talen. De subsidie kan worden aangevraagd bij het fonds Colland Arbeidsmarkt via het Colland Administratie Systeem. Voor het krijgen van een subsidie gelden verder dezelfde voorwaarden als voor cursussen.

De subsidie is beschikbaar voor taaltrainingen met een startdatum na 31 januari 2019.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: