Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Telersgroep-excursie San Siro, De Ruiter Seeds:

"San Siro blijkt supersnel te herzetten"

25 februari vond in De Kring alweer de tweede San Siro telersgroep-excursie plaats. De motivatie was ook deze rondgang groot en de bedrijven van alle deelnemers werden met veel interesse bezocht, laat organiserend veredelaar De Ruiter Seeds weten. Opvallend was dat San Siro, de gele blokpaprika die toenemende interesse geniet, supersnel blijkt te herzetten.

Onder aanvoering van Arend van Silfhout, de paprikaspecialist binnen De Ruiter, nam de San Siro telersgroep weer even de tijd om de letterlijk de balans op te maken bij de collega-telers. Na een donkere januarimaand volgde een lichte maand februari, waarvan de laatste weken erg warm waren.

"Opvallend in de laatste twee weken is de snelle herzetting met goede groei. San Siro zet erg gemakkelijk, maar pas op voor plantbelastingen van meer dan 21 vruchten/m2, het is nog maar begin maart al voelt het als april."

Balans houden ondanks flinke groei
Ondanks de aandacht voor het eerste zetsel dat al flink uitgroeit, geeft de blijvende groei de zo belangrijke balans. "Een balans waar het gewas op weg naar het tweede zetsel veel baat bij heeft. Het gaatje tussen het eerste en tweede zetsel is zeer klein. Ook het vruchtgewicht van rond de 200 gram draagt bij aan de snelle balans."

Conclusie van de rondgang: San Siro toont een regelmatige zetting met goede groei en bladbedekking. De plantbelasting gaat lekker toenemen waardoor de komende weken extra aandacht nodig is om de groei voldoende op niveau te houden.

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.com
info@deruiterseeds.nl

 

Publicatiedatum: