Zelfvoorziening door groenteteelt in Zuid-Soedan

Het feit dat landbouw geen gevestigde traditie is in Zuid-Soedan, probeert Double Harvest (onderdeel van Van Wingerden Company) te veranderen. Double Harvest werkt samen met partners in de regio en heeft in de afgelopen vijf jaar twee hectare groenteteelt opgezet. Het heeft rechten verkregen voor het pachten van grond en het heeft irrigatiemateriaal, pompen en andere onderdelen die nodig zijn om het project tot een succes te maken, geïmporteerd.Nadat tal van uitdagingen werden overwonnen, heeft de exploitatie dit jaar zijn eerste gewassen geproduceerd. De eerste oogst omvatte onder anderen komkommers, paprika's, courgettes en aubergines. Bert Lemkes, mede-eigenaar van het bedrijf Van Wingerden, zegt: "In de afgelopen vijf jaar hebben we onze mislukkingen gehad, maar nu komen we echt ergens."

De uitdagingen van de landbouw zijn de oorlogsverwoestingen en het klimaat. In principe zijn er slechts twee seizoenen in de regio - het droge en het regenseizoen. Voeg daar de plagen en ziekten en een gebrek aan geschikte apparatuur en logistiek aan toe en het plaatje is compleet. Desondanks is het duidelijk dat het project een verschil maakt, zoals een betrokkene heeft verklaard: "Mijn familie en ik zijn erg blij omdat Double Harvest onze levensstijl heeft veranderd", zei Kwaje Hillary Emmanuel. "Ik geniet van mijn werk en de mensen in het land van verse groenten."

Double harvest is een christelijke onderneming die wordt gestuurd door Van Wingerden, eigenaar van een grote kasexploitatie in Mills River. Het doel is mensen te helpen hun eigen bedrijven op te bouwen, zodat ze zelfvoorzienend kunnen worden.

meer foto's? klik hier

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.