John Grootscholten, Daily Fresh Radish:

“Met een ‘dijk van een tuin’ en een nieuwe weegtoren het seizoen tegemoet”

Tholen – “Wat hebben wij toch een mooi vak”, begint John Grootscholten van Daily Fresh als hem gevraagd wordt hoe de teelt ervoor staat. Voor radijstelers is het de laatste jaren altijd weer een verrassing wat het weer doet. Wordt het schaatsen of terrasjesweer? Niet iets om je druk over te maken, wat John betreft. “Je moet blijven schakelen en anticiperen op de omstandigheden. Dat maakt het ook zo’n mooi vak.”

“Er is geen jaar hetzelfde en dat maakt het mooi en uitdagend. De warmterecords eind februari zorgden voor een groei-explosie in de kas. Die records van eind februari waren een hobbel die we moesten nemen, maar inmiddels lijkt alles wat meer te stabiliseren.”

Een blik in een frisgroene kas, klaar voor het voorjaar.

Radijs bonkt op de deur
Veel licht in februari was voor de teelt welkom, zeker na een extreem donkere en natte januarimaand. In de loods neemt de drukte door de snelle groei weer toe. “De radijs komt aan de ene kant van de loods (uit de kas) binnen en moet zo snel mogelijk naar de andere kant van de schuur, in welke sortering en welke verpakking dan ook. In het voorjaar komt de radijs niet rustig naar binnen, maar staat hij echt op de deur te bonken. Een hele uitdaging, maar wel erg leuk. Noem het gezonde spanning.”

Nieuwe weegtoren om te mixen
Nieuw in de loods is dit jaar een weegtoren waarmee rode en witte radijs gemixt kan worden. “Over deze mix van rood en wit kregen wij steeds meer vragen, dus hebben we er uiteindelijk een extra weegtoren voor aangeschaft. Die heeft twee opvoerbanden, waardoor computergestuurd nu de beste combinaties van rood en wit gemaakt kunnen worden voor blokzakjes van 250 gram.”

Foto rechts: blokzakjes van 250 gram

John wil maar aangeven: naar de klantwens wordt geluisterd. Hij somt op: “bosradijs in alle verpakkingen die je maar kunt verzinnen, losse radijs van puntzakjes tot balen van 10 kilo en alles ertussenin en bij bosradijs steeds meer flowpack ook. Een hele variatie dus, met naast rode radijs ook witpuntradijs, witte radijs en ijspegeltjes.”

Daily Fresh Radish blijft met de klanten meebewegen. “Wij staan er zo in, dat twintig klanten met een kleine wens, voor ons samen opgeteld ook een groot volume vormen. Daar gaat het uiteindelijk om.”

Certificeringen
Naast het steeds uitgebreider aanbod, neemt ook het aantal certificeringen toe. Inmiddels zijn het er vier, nadat halverwege 2018 ook het PlanetProof-certificaat werd behaald.

Voor meer informatie:
Daily Fresh Radish B.V.
Hoge Geest 25
2671 LK Naaldwijk
www.dailyfreshradish.nl 

John: 0031 (0)6 51 59 28 38
Dennis: 0031 (0)6 54 24 44 14
F: 0031 (0)174 64 10 79
E: info@dailyfreshradish.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven