Kaspompoenen worden druk geoogst

Pompoenen steeds populairder op Chinese markt

"De meeste pompoenen die momenteel in het zuiden van China verkocht worden, zijn afkomstig uit Myanmar en Laos. In de retail en op e-commerce platforms liggen de prijzen momenteel tussen de €0,53 en €0,65 per 500 gram. Uiteraard is de prijs mede afhankelijk van de kwaliteit, beschikbaarheid en herkomst van de verschillende pompoenrassen. De prijzen van lokaal geteelde pompoenen zijn laag," vertelt Tian Zhaoliang van Shandong Changle Shiai Agricultural Development. 

Kaspompoenen

"We verkopen naast Chinese pompoenen ook mini Kabocha-pompoenen van het Zuid-Koreaanse bedrijf Shinong. We krijgen eind maart/begin april ook nog meer dan 100.000 pompoenplanten van het Japanse bedrijf Sakata binnen. Zodra de planten zijn geplant en volgroeid, zullen we deze premium pompoenen aan alle grote markten in China leveren."

Kaspompoenen

"Ons pompoenenareaal telt meer dan 667 hectare. We telen een breed scala aan pompoenrassen. We hebben de indruk dat consumenten steeds beter op de hoogte zijn van de voedingswaarde van pompoenen. Pompoenen zijn de laatste jaren dan ook steeds populairder geworden op de Chinese markt."

Verschillende manieren om pompoenen te bereiden

Voor meer informatie:
Tian Zhaoliang
Company name: Shandong Changle Shiai Agricultural Development Co., Ltd.
+86 0536 6255850 
+86 15621702911 / +86 15853686971 
shiainongye@163.com 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven