Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische delegatie brengt bezoek aan Italiaanse aspergetelers

In week 10 bracht een Russische delegatie een bezoek aan Italiaanse aspergetelers, onder leiding van Evgenia Kravchenko. Er werd een aantal telers in de provincie Padua bezocht en ook 'Bagioni Aurenzo' in Forlì werd aangedaan. De mechanisatie van de oogst stond hierbij centraal.

Bezoek aan Bagioni in Forlì

De delegatie is van plan om aspergeteelt op te zetten en wil niets aan het toeval overlaten. De eerste stap betreft honderd hectare en daarom willen de Russen de Italiaanse telers beter leren kennen zodat er kan worden samengewerkt.

Evgenia Kravchenko

"We zijn hier omdat we van plan zijn om 100 hectare met asperges te gaan telen. Het idee is om al in 2020 witte of groene asperges te telen in het zuiden van Rusland, in de regio Stavropol", zei een Russische ondernemer.

In Rusland worden asperges erg gewaardeerd en er is een markt voor. Toch zijn ze duur omdat ze worden geïmporteerd. De prijs ligt vaak rond de €12,- per kilo en daarom wil het land lokale teelt stimuleren.

Eigenaar Aurenzo Bagioni demonstreerde alle machines die worden gebruikt voor alle processen van de teelt. De delegatie was blij te zien dat de machines werken op batterijen, waaronder lithium.

"We moeten nog evalueren welke asperges we gaan telen en daarom zijn we naar Italië gekomen. De breedtegraad van ons gebied is vergelijkbaar met die in Emilia Romagna en daarnaast is het klimaat goed. We denken dat we het kunnen", aldus de Russische delegatie.

Publicatiedatum: