Parijs krijgt grootste stedelijke teeltbedrijf in 2020

Op de daken van de expositieruimtes van Porte de Versailles wordt het grootste stedelijke teeltbedrijf van Parijs op 14.000 m2 gebouwd. 

Paviljoen 6 van Paris Expo is meestal in gebruik voor een beurs, maar nu wordt het een rustige plek waar net geoogste producten verkocht zullen worden. Er komen een bar en een restaurant van Le Perchoir. Vanaf de lente van 2020 zal dit dak een locatie voor gemeenschappelijke activiteiten zijn. 

De tuinen worden ontworpen door Agripolis en Culture en Ville. Seizoensgroenten en -fruit zullen er geteeld worden. Viparis, het bedrijf dat dit project in gang zet: "Meer dan 20 telers zullen minstens 30 verschillende rassen telen. Parijzenaren krijgen de kans om een moestuintje te huren. De vervuiling van de ringweg zal geen probleem zijn, want de planten worden geteeld in holle kolommen die de wortels beschermen. Vervuiling komt via de wortels."

Het project van de Paris Expo dateert uit mei 2015 en zal 10 jaar duren. Verschillende onderdelen zijn al gerealiseerd. De totale kosten zullen de 7 miljoen euro overschrijden. Viparis investeert 500 miljoen in de modernisering van de infrastructuur en hoopt een directe winst van 1,2 miljoen euro per jaar te behalen. 

Bron: usinenouvelle.com  


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven