In Parijs ontwikkelt de stadslandbouw zich snel. Veel ongebruikelijke plekken zijn nu al in gebruik als teeltlocatie voor groenten en fruit. Momenteel wordt er in de Franse hoofdstad op 20 ha 285 ton groenten, fruit en kruiden geteeld.
Sinds 2016 teelt startup 'Sous les Fraises' producten in de 'hangende tuin' van bijna 1.400 m2 op het dak van de Marais. Het bedrijf telt 22.000 verticale permacultuur-planten. Thijm, rozemarijn, aardbeien, frambozen, kiwi en mint worden in kleine zakken van hennep en schapenwol om panelen gewikkeld.
Agronoom Marie Dehaene: "Ons doel is ecosystemen installeren en de stedelijke omgeving te overdenken om de natuur in onze levens te re-integreren." Naast een online groentewinkel nemen meer dan 80 chefs van Parijse restaurants hun producten via dit bedrijf af.
In een ondergrondse parkeerplaats bevindt zich nog andere bio-tuinbouwteelt: la Caserne. Théophile Champagnat van Cycloponics kweekt champignons en witlof op 3.500 m2. Het doel is om dichter bij de consument te telen en om dergelijke plekken een tweede leven te geven. Champagnat: "We willen laten zien dat je ecologisch en sufficiënt in steden kunt telen." Elke week wordt 680 kg champignons door Casern afgezet aan lokale winkels en restaurants.
Bron: actu.fr