Nieuw systeem om kwaliteit en optimale sterkte van seal te testen

Trayseal-specialist Proseal heeft een seal-testsysteem geïntroduceerd dat verwerkers in staat stelt om de ideale sealsterkte voor verschillende producten te bepalen. De nieuwe ProTest-oplossing maakt het mogelijk voor gebruikers om telkens weer het beste seal-resultaat te bereiken, waarbij effectieve bescherming van het product en het juiste niveau van 'afpelbaarheid' voor optimaal consumentengemak hand in hand gaan. 

De compacte en eenvoudig te bedienen ProTest-unit is een automatisch apparaat dat sealdeksels verwijdert en de weerstand van het folie meet als dit losgetrokken wordt van de tray. Hierdoor krijgt de gebruiker relevante gegevens op basis waarvan bepaald kan worden of de seal-sterkte gebruiksvriendelijk genoeg is en tegelijk de gehele levensduur van het product meegaat.  

ProTest is in staat testgegevens te bewaren, weer te geven en verzamelen, waarna de gebruiker de informatie kan exporteren. Er kunnen tot vijf testresultaten tegelijk vergeleken worden. De unit is flexibel genoeg om gebruikt te worden voor de meeste gangbare trayformaten op de markt met diagonale diameters variërend van 25 mm tot 380 mm. 

Om bedrijven in staat te stellen de gegevens van de ProTest-unit volledig te begrijpen, heeft Proseal een aantal 'Peelability Metrics' opgesteld, waarin de vier verschillende stappen van het  afpellen van  een folie worden uitgelegd: Het eerste verbreken van het folie, het loskomen langs de rechte randen, langs de hoeken en wanneer het folie volledig loskomt van de tray. ProTest kan de verschillende niveaus van de kracht die de consument bij deze vier stappen moet zetten, berekenen om de meest geschikte sealsterkte te bepalen. 

De rapportages worden gegenereerd via het high-definition touchscreen van de machine en kunnen geëxporteerd worden via Ethernet of een USB-apparaat. Dit biedt gebruikers traceerbaarheid en informatie om de sealsterkte gedurende de productie te monitoren. 

De ProTest-unit neemt een ruimte van 1200mm x 400mm in beslag en vereist een 3-pins 230 volt voeding. Het apparaat is een kosteneffectieve manier voor het uitvoeren van een in-house sealanalyse zonder dit uit te hoeven besteden aan dure derde partijen.

“Bestaande testapparatuur is in staat om de barststerkte van een seal te meten en hoeveel druk of gewicht het kan hebben. Tot nu toe was er echter nog geen testsysteem op de markt waarmee de 'afpelbaarheid' van een seal kon worden bepaald. Eindelijk heeft de sector nu een middel waar zij op kan vertrouwen," legt Jessi Malone van Proseal uit. 

"Het bepalen van de sealsterkte zowel voor als tijdens het productieproces kan van enorme waarde zijn om problemen op te lossen en te garanderen dat consumenten kunnen genieten van een kwaliteitsproduct in een gemakkelijk te openen verpakking."

De afgelopen jaren is Proseal toonaangevend geweest op het gebied van sealoplossingen met een serie Masterclasses, die betiteld werden als 'Heat Sealing Best Practice', met een award onderscheiden werden en die door vele topbedrijven en -organisaties in binnen- en buitenland zijn aangenomen als de standaard voor kwaliteit. 

Het nieuwe ProTest-systeem vloeit voort uit de baanbrekende ontwikkelingen van Proseal op het gebied van traysealing en zowel grote levensmiddelenproducenten als retailers vertrouwen op Proseal om het voortouw te nemen bij de ontwikkeling van testsystemen om de sealkwaliteit te meten. 

Voor meer informatie:
ProSeal UK
Tel: +44 (0)1625 856 600 
Email: info@prosealuk.com  
www.proseal.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven