Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nigeriaanse tomatenmarkt biedt arbeidsmogelijkheden

De groeiende tomatenhandel op de markt in Kokami in de Nigeriaanse deelstaat Katsina biedt werkgelegenheid voor veel jongeren uit Kano, Kaduna en Katsina. Handelaars uit het hele land bezoeken elke donderdag de markt en kopen grote hoeveelheden verse en gedroogde tomaten.

Sani Haladu, een werknemer van Tudun Wada: "We zijn hier elk jaar nadat we klaar zijn met Kadawa in de staat Kano. We specialiseren ons in het snijden en het in de zon drogen van tomaten om te verkopen. We rekenen 0,37 euro per grote mand of 0,49 euro als de tomaten klein zijn."

Hij voegde eraan toe dat ze twee tot drie maanden op de markt doorbrengen, vooral als er een overvloed aan verse tomaten op de markt is.

Een andere werknemer uit Badume, Hussaini Iliya, zei dat een aantal van hen zich bezig houden met het selecteren en verpakken van verse tomaten voor transport naar andere staten: "Niet iedereen is bezig met het snijden en in de zon drogen van tomaten. We sorteren en verpakken ook de verse tomaten in grote manden en er zijn anderen die ze in vrachtwagens laden. Hij zei ook dat ze 0,37 euro per mand zouden vragen en dat de dealers voor de verpakkingsmaterialen zorgen.

Toen hem werd gevraagd naar hun accommodatie en voeding, vertelde Hussaini aan dailytrust.com.ng dat de meesten van hen in strooien hutjes op de markt verblijven terwijl anderen in groepen kamers huren in Kokami en andere nabijgelegen dorpen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven