Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

HortEx Vietnam 2019 verdubbelt in grootte

De HortEx Vietnam werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd en de beurs werd opmerkelijk positief beoordeeld door zowel exposanten als bezoekers. Dat blijkt wel uit het feit dat de HortEx Vietnam dit jaar in omvang zal verdubbelen.


Bekijk hier de foto's van vorig jaar

De HortEx Vietnam is een van de grootste internationale vakbeurzen voor de tuinbouw en bloemisterijsector in Zuidoost-Azië en vindt volgende week plaats van 13 maart tot en met 15 maart 2019 in het Saigon Exhibition and Convention Centre (SECC) in Ho Chi Minhstad. De jaarlijkse tentoonstelling en conferentie voor technologie op het gebied van tuinbouw en bloemteelt en -verwerking in Vietnam wordt georganiseerd door Nova Exhibitions B.V. (Nederland) en Minh Vi Exhibition & Advertising Services Co. (VEAS - Vietnam).

Twee keer zo groot in vergelijking met de vorige editie
HortEx Vietnam 2019 verwacht meer dan 6.000 bezoekers te verwelkomen die zo'n 200 exposanten uit 28 landen zullen aantreffen op een oppervlakte van 4.500 m².  Naar verwachting zal de beurs één van de grootste bestemmingen worden voor zowel lokale als internationale ondernemingen in de tuinbouw en de bloementeeltsector voor nieuwe zakelijke en investeringsmogelijkheden.

"Naast de groeiende belangstelling van bedrijven uit Zuidoost-Azië kan de beurs dit jaar ook op steeds meer interesse van de rest van de wereld rekenen. Deze sterke stijging ligt in lijn met onze verwachtingen en onderstreept de interesse in de groeiende tuinbouw- en bloementeeltsector in Vietnam en zijn buurlanden", aldus de organisator.

Niet alleen kan HortEx Vietnam 2019 rekenen op goede ondersteuning vanuit Vietnam en (naburige) landen in Azië, zoals Thailand, China, Taiwan, Myanmar, Maleisië, Japan, India, Zuid-Korea, Singapore en Laos, de beurs trekt ook veel nieuwe deelnemers uit de volgende landen: Australië, België, Canada, Denemarken, Ecuador, Estland, Frankrijk, Duitsland, Israël, Italië, Letland, Nederland, Portugal, Spanje, Turkije, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland, waarmee het totaal aantal deelnemende landen op 28 komt.

Met betrekking tot de getoonde producten belooft de showcase van topmerken op het gebied van technologie voor de tuinbouw en bloementeelt en -verwerking aan de verwachtingen van de bezoekers te voldoen. Er is in het bijzonder een breed scala aan de modernste technologieën en oplossingen voor de teelt, bewaring en verwerking van groenten, fruit en bloemen die gedurende de driedaagse beurs van dit jaar zullen worden geïntroduceerd.

Ambassade
In de tweede editie van dit jaar heeft HortEx Vietnam ook actief samengewerkt met tal van binnenlandse instanties en buitenlandse ambassades, waaronder het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling van Vietnam, de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Vietnam, de brancheorganisatie groenten- en fruit van Vietnam, Dalat Flower Association, de brancheorganisatie voor de Vietnamese handel in zaad en andere betrouwbare sectororganisaties om activiteiten voor de beurs en de conferentie te ondersteunen en te promoten.

Export Forum Programma
Er zijn verschillende nieuwe hoogtepunten van HortEx in 2019, waaronder het Export Forum Programma. Dit programma creëert een geweldig platform voor netwerken en kennisuitwisseling voor diegenen die geïnteresseerd zijn in exportactiviteiten naar buitenlandse markten. Dit gebeurt door de ontmoetingen tussen internationale toonaangevende exportforums, namelijk Vietnam (ASEAN), China, Singapore, Nederland, Duitsland, enz. te belichten. Dit bevordert met name de kans om bedrijven direct te koppelen aan 40 Chinese en Singaporese kopers, verschillende ASEAN-importeurs uit Cambodja, Myanmar en Thailand. Zo worden lokale bedrijven geholpen bij het actief promoten van het merkimago van hun producten en hun sterke punten en tegelijkertijd bij het scheppen van handelsbanden met internationale partners.

Het is opmerkelijk dat de sprekers die worden uitgenodigd voor het Export Forum Programma allemaal leidinggevenden zijn of vooraanstaande deskundigen, respectabele vertegenwoordigers van het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling, het ministerie van Industrie en Handel, de Vietnamese brancheorganisatie groenten en fruit, de Agri-Food & Veterinary Authority van Singapore, de German Industry and Commerce Vietnam, enz. Voor de bezoekers belooft dit een uitgebreid overzicht te bieden van de Vietnamese tuinbouw- en sierteeltmarkt, evenals een bron van betrouwbare en actuele informatie over de nieuwste exporttrends en -vereisten bij het betreden van buitenlandse markten.

Naast het aanbieden van meer onderscheidende activiteiten voor HortEx Vietnam 2019 bieden de organisatoren ook een hoeveelheid jaarlijkse hands-on activiteiten aan, zoals:

  • een efficiënt netwerkplatform voor bedrijven met behulp van een vooraf gepland en gratis B2B Matchmaking programma;
  • het organiseren van een Retail Tour die is ontworpen voor bedrijven om echte tuinbouwbedrijven en sierteeltbedrijven te ontdekken en leren kennen en inzicht krijgen in de groeiende leveringscapaciteit van de Vietnamese markt;
  • het creëren van meer handelsmogelijkheden voor deelnemers om rechtstreeks in contact te komen met potentiële importeurs via de internationale VIP Buyer Groups uit China, Singapore, enz.

Technical Seminar Programma
Niet minder belangrijk is dat er tijdens de tentoonstelling een niet te missen Technical Seminar Programma wordt georganiseerd. Hier zullen updates worden gedeeld over de nieuwste marktinformatie en -technologie op het gebied van de tuinbouw en bloementeelt. En tegelijkertijd kunnen deelnemers rechtstreeks toegang krijgen tot handels- en investeringsrelaties tussen een groot aantal Vietnamese en internationale bedrijven en die tevens promoten. Belangrijke onderwerpen van de seminars zullen zijn:

  • Het potentieel en de ontwikkelingsoriëntatie van tuinbouw en bloementeelt in de regio Ho Chi Minhstad en Zuidoost Vietnam (VSTA);
  • De succesvolle strategie van een bloementeler in Vietnam -Dümmen Orange Asia;
  • Circulaire Landbouw - Agricultural Counselor van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden;
  • New Cut Flower Crops voor Vietnamese telers - Danziger;
  • De bloementeeltsector in Lam Dong - DFA.

Vietnamese groenten- en fruitsector
Er was een belangrijk hoogtepunt te zien voor de Vietnamese groenten- en fruitsector in het jaar 2018 toen de export een recordhoogte bereikte van 3,37 miljard euro, wat een stijging was van 8,8% in vergelijking met 2017 - berekend door de Algemene Douane. Op basis hiervan wordt aangenomen dat HortEx Vietnam 2019 een van de meest uitgebreide B2B platforms voor de tuinbouw- en sierteeltsector in Vietnam is om groenten-, bloemen- en fruitproducten en geavanceerde machines en apparatuur van hoge kwaliteit onder één dak samen te brengen, waarmee het verschillende handelsmogelijkheden voor lokale en internationale ondernemingen creëert.

HortEx Vietnam 2019 verwelkomt alle deelnemers en bezoekers die geïnteresseerd zijn in de tuinbouw- en sierteeltmarkt in Vietnam, evenals diegenen die geïnteresseerd zijn in netwerken en zakelijke kansen met binnen- en buitenlandse partners!

Voor meer informatie:
www.hortex-vietnam.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven