John van Lieshout, Jongfresh:

"Regenboogradijs fleurt het schap op"

Tholen - "De productie van radijs ligt in de winter altijd wat laag, maar de radijsmarkt begint al weer aardig op gang te komen richting het voorjaar. Dit komt vooral door het uitzonderlijk mooie weer van de afgelopen periode. De groei zit er hierdoor weer goed in en de kwaliteit is uitstekend", vertelt John van Lieshout van radijskwekerij Jongfresh uit Monster.

"De volumes nemen toe en dat merk je in de prijzen, die staan op het moment wel wat onder druk. Vanwege Carnaval is deze week altijd lastig omdat je vaak ziet dat de afname iets terug zakt, maar we kunnen constateren dat de markt toch wat beter was dan we hadden verwacht", aldus John. "Doordat de groei er weer lekker in zit, zijn we afgelopen week ook weer gestart met het oogsten van rode losse radijs voor de puntzak- en kiloverpakkingen. Ook de witpuntradijs kunnen we vanaf nu weer in de kilo variant aanbieden."

"Vorig jaar zijn we wat meer gaan doen in de 'regenboogradijs'  Dit is een mix van rode, witte en paarse radijs op 1 bos. We verkopen deze normaal gesproken als losse bos of als bos in de flowpack. Richting het voorjaar zie je dat de vraag naar deze mix weer wat toeneemt, mensen krijgen weer zin in mooi weer en vrolijke kleuren", vertelt John. "We hebben voor de retail nu tijdelijk deze voorjaarsmix ook in de bekende schaalverpakking beschikbaar om het schap flink op te vrolijken."

Deze verpakking is alleen van week 12 t/m 17 beschikbaar als special voor de Pasen. Daarna is hij weer alleen als bos naakt en flowpack beschikbaar. Hij is niet ongelimiteerd beschikbaar, dus op=op", besluit John.

Voor meer informatie:
John van Lieshout
Jongfresh
Madeweg 60
2681 PN Monster
T +31 174-243783
M +31 6-22572509
sales@jongfresh.nl
www.jongfresh.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven