6.517 hectare aan intensieve kasteelt in Argentinië

Volgens cijfers van een Argentijnse commissie die zich bezighoudt met de toepassing van kunststoffen in de landbouwsector, is er in Argentinië 6.517 hectare grond gewijd aan intensieve teelt in kassen. Hiervan heeft 84% (5.474 hectare) betrekking op groenten en 16% (1.043 hectare) op sierteelt.

Van de landen die zijn verenigd in de Ibero-Amerikaanse Commissie voor de Ontwikkeling en Toepassing van Kunststoffen in de Landbouw (Cidapa), is Spanje, met 69.705 hectare, het land met het grootste areaal aan bedekte teelt (waaronder kassen, tunnels en mini-tunnels). Daarna volgen Mexico, met 40.862 hectare, en Brazilië, met 30.000 hectare. Argentinië neemt, met 7.651 hectare, de vijfde plaats op de ranglijst in, na Colombia.

Het technologische niveau in de sector van de bedekte teelt in Argentinië is laag, maar de automatisering neemt toe, evenals de integratie van betere structuren. Hiermee wordt een betere controle van de binnenomgeving mogelijk gemaakt.

Manuele Vitali, hoofd Onderzoek en Ontwikkeling van BASF in Italië, geeft aan dat er sprake is van een trend in het gebruiken van kunststoffolie met een grotere duurzaamheid om de productie en het totale verbruik van plastic te verminderen.

Het brede scala aan kunststof additieven maakt het mogelijk om de technische kwaliteit van de materialen te verbeteren met onder andere antioxidanten, licht- en warmtestabilisatoren en UV-absorberende materialen.

Met behulp van kassen kan de opbrengst per hectare aanzienlijk toenemen. Voor de bewaring van de oogst zijn silozakken een alternatief geworden. In Argentinië wordt jaarlijks 45 miljoen ton in silozakken verzameld: een goedkoop systeem dat gemakkelijk toe te passen is en een hoge efficiëntie biedt. 

Bron: clarin.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven