Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Johan Grootscholten, Green Career Consult:

“Kies niet voor het ‘avontuur’ alleen, maar voor een goed georganiseerd bedrijf”

Tholen – In de glastuinbouwsector worden inmiddels allang niet meer alleen transfers tussen Nederlandse- en Belgische bedrijven onderling gemaakt. Steeds vaker kiezen mensen er ook voor om over de grens aan de slag te gaan. Een veel gehoord argument voor zo’n stap is vaak: ‘het avontuur’ dat mensen verwachten daar te gaan beleven. Toch waarschuwt Johan Grootscholten van Green Career Consult: “Kies niet alleen voor ‘het avontuur’, want onze ervaring is dat dat altijd tegenvalt.”

De grote glastuinbouwprojecten in landen zoals Rusland schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond. Al die kassen hebben teelttechnisch goed onderlegde locatie- en general managers nodig en dat trekt zeker ook Nederlanders en Belgen. Wie wil er nou niet eens een keer ervaren hoe het is om in totaal andere klimatologische omstandigheden een bedrijf te runnen van vaak ook nog eens aanzienlijke omvang. Logisch dat zo’n kans trekt, maar raadt Johan het niet in alle gevallen aan. “Het zijn vaak grote door overheidssubsidie gesteunde projecten, maar vaak blijkt het organisatorisch allemaal niet zo best geregeld. Zo’n transfer draait dan ook vaak op een deceptie uit.”

Kies liever voor glastuinbouwprojecten met flinke Nederlandse en Belgische betrokkenheid, adviseert Johan. “Bij zulke turn-key opgeleverde projecten is vaak wel sprake van een goede strategie, een goed plan en is er ook over de vervolgstappen van het bedrijf nagedacht. Bij zo’n bedrijf kun je echt iets toevoegen en je kennis overdragen. Voor mensen, die met die ambitie een transfer maken, is de kans op succes hierdoor het grootst.”

Voor meer informatie:
Green Career Consult
Agro Business Park 65
6708 PV Wageningen
info@greencareerconsult.nl
www.greencareerconsult.nl

Johan Grootscholten
johan@greencareerconsult.nl