Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Limoneen in goudsbloem verjaagt witte vliegen bij tomaten

Onderzoekers van de Newcastle University hebben een studie gepubliceerd in PLOS ONE, waarin wordt aangetoond dat limoneen het component in goudsbloem is dat witte vliegen bij tomaten verjaagt. Het onderzoeksteam zegt dat het wellicht mogelijk is om een product met limoneen te ontwikkelen dat in kassen gehangen kan worden om witte vliegen te verjagen.

Hoofdonderzoeker Dr. Colin, liet weten: "Er is veel potentieel om limoneen binnen en buiten te gebruiken door goudsbloem dichtbij tomaten te planten of door pure limoneen te gebruiken. Een ander belangrijk voordeel van het gebruik van limoneen is dat het niet alleen veilig is voor bijen, maar dat goudsbloem nectar aan de bijen levert, wat ze nodig hebben om bloemen te bestuiven. Het team doet verder onderzoek om een mix van drie planten te ontwikkelen die drie belangrijke insectenplagen verjagen die vaak bij tomaten voorkomen: witte vliegen, spintmijt en trips."

Bron: attra.ncat.org

Publicatiedatum: