Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Biobest: "Vroeg voorjaar dus tijd voor hommels"

Een warme jas voor de nestkast

De natuur ontluikt vroeg dit jaar door de hoge dagtemperaturen. Aardbeientelers, die in tunnels telen, kunnen alvast hommels bestellen laat Biobest daarom weten. "Wie op tijd bestelt, is verzekerd van levering. Biobest biedt hommelnesten in verschillende maten aan, afgestemd op de lengte van de tunnels. De Bee-Coat houdt de hommels ’s nachts op temperatuur."

De inzet van hommels is in de aardbeienteelt helemaal ingeburgerd. Het zorgt voor een hogere opbrengst en betere kwaliteit aardbeien. Biobest-adviseur Jurgen Bouveroux: “Het is belangrijk om het aantal hommels goed af te stemmen op de lengte van de tunnel. Overbestuiving is namelijk niet wenselijk. Is de tunnel minder dan 50 meter lang, dan raden wij een Mini Hive aan. Tussen 50 en 100 meter is een Premium of Turbo Hive het beste. En bij langere tunnels combineren we verschillende nesten van onze hommelsoort Bombus terrestris.”

Koude nachten
In het vroege voorjaar kunnen de nachten nog koud zijn. Daarom ontwikkelde Biobest de Bee-Coat. Dit is een warme jas voor de enkele nestkast, legt Jurgen uit. “Het is een polystyreen verpakking die zorgt voor isolatie en past om de kartonnen nestdozen. Het beschermt de hommels ’s nachts tegen de kou. Daardoor zijn ze overdag actiever. Bee-Coats zijn herbruikbaar, dus aardbeientelers kunnen deze bewaren voor volgend jaar.”

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven