Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Profiel co-CEO Greenyard Marc Zwaaneveld: direct en kordaat

Marc Zwaaneveld trad vorige maand aan als co-CEO van Greenyard. Het Belgische bedrijf met een omzet van 4 miljard euro verkeert in zwaar weer door de felle concurrentie, vooral in Belgie en Duitsland. Daarnaast kampt het bedrijf met een hoge schuldenlast. Aan Marc de taak om het bedrijf vlot te trekken. Het FD maakte een profiel van deze ‘Kordate Hollander’.

Eerder stelde Marc orde op zaken bij Van Gansewinkel, dat dankzij zijn aanpak in 2016 verkocht werd aan het Britse Shanks. Uit het profiel komt een beeld naar voren van een zakenman die naar de cijfers kijkt, snel door heeft waar de schoen knelt en ook de pijnlijke beslissingen durft te nemen. Hij wordt omschreven als: “een prima kerel die de problemen snel in kaart brengt. Vervolgens heeft hij de moed om te handelen naar zijn bevindingen, ook als zijn maatregelen pijn doen.” Ook in onderhandelingen met schuldeisers staat hij bekend als een felle onderhandelaar die desnoods tot in de kleine uurtjes doorgaat.

 

Klik hier om het profiel te lezen.

Publicatiedatum: