Nieuw 100% kokossubstraat

Premier Tech Horticulture komt een jaar na de introductie van de PRO MIX-serie op SIVAL 2018 met een nieuwe substraatmat voor teelt op goten. 

Premier Tech Horticulture, dat oorspronkelijk vooral bekend is in de nationale tuinbouw- en opkweeksector, heeft de afgelopen jaren en vooral met de PRO MIXMC-serie zijn positie op het gebied van niet-grondgebonden producten flink geprobeerd te versterken. Met de introductie van PRO MIX CWXMC breidt Premier Tech Horticulture dit jaar het aanbod substraatmatten voor de teelt van zachtfruit uit.

PRO MIX CWXMC is ontwikkeld met 100% gewassen kokosmixen, gemaakt in Sri Lanka en ongedierte- en onkruidvrij gecertificeerd. In 2011 heeft Premier Tech in het bedrijf Tropicoir Lanka in Pita Kotte, Sri Lanka geïnvesteerd. Sindsdien is het een strategische partner van de Groupe Technologies Environnementales (ETG) van Premier Tech.

De ‘aanwezigheid’ in Azië zorgt ervoor dat Premier Tech Horticulture zijn toeleveringsketen kan versterken en de traceerbaarheid van de in de producten van de PRO MIXMC-serie gebruikte kokosmixen kan garanderen.

Waarom een kokos hulpmiddel?
Hoewel het oorspronkelijk beschouwd werd als bijproduct, worden de vezels en residuen van het binnenste van een kokosnoot tegenwoordig gezien als een belangrijke grondstof, die steeds vaker gebruikt wordt als een hulpmiddel voor de land- en tuinbouw.

Een van de belangrijkste troeven van kokossubstraat is de evenwichtige verdeling van water en lucht in de omgeving. De grote wateropslagcapaciteit vermindert ook de effecten op de plant, op klimaatvariaties en verkleint de kans op irrigatieproblemen. Dankzij optimaal luchtbehoud is de kans op wortelverstikking bovendien bijzonder klein, aldus de ontwikkelaars.

De lage dichtheid is een andere belangrijke troef van kokossubstraat. De lage dichtheid vergemakkelijkt namelijk de hantering en het transport ervan. Het ecologische en recyclebare materiaal kan na de teelt als organische bodemverbeteraar worden gebruikt.

Productinformatie
Teelthulpmiddel NFU 44-551.
Kokosvezels
Zak van 14 tot 26 liter, netto gewicht = 1 tot 3 kg
Afmetingen van de zakken:
• 118 cm x 20 cm x 9 cm
• 98 cm x 20 cm x 9 cm
• 73 cm x 20 cm x 9 cm

Op verzoek zijn er verschillende gaten beschikbaar om de zak aan te passen aan de teeltbehoeften.

Voor meer informatie:
Valérie Robineau Dupré
Premier Tech Horticulture
+33 (0)6 88 61 78 93
robv@premiertech.com  
www.pthorticulture-france.com  
www.premiertech.com  

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven