Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe combineer je blockchain en blauwe bessen in de praktijk?

Het Amerikaanse Naturipe Farms heeft samen met SAP een nieuwe video gedeeld die demonstreert hoe de blockchaintechnologie in praktijk gebracht wordt. De video begint op een blauwe bessenkwekerij in Chili. Een werknemer plaatst een QR sticker op een krat net geoogst fruit. De kratten worden naar een loods gebracht om gescand en gewogen te worden. De QR code blijft bij het fruit tijdens de verlading naar de eindgebruiker. 

Wat kunnen deze codes opslaan? De codes vertellen het hele verhaal, zelfs in de kassen. Voor telers vertellen ze in welke omstandigheden het fruit zich bevindt, zoals temperatuur, bemesting en irrigatie. Gegevens worden verzameld van de conditie van het fruit tot de locatie. Dat wordt allemaal in de QR code opgeslagen en kan door iedereen met een QR scanner bekeken worden. Naturipe wil voor al z'n bessen over de hele wereld een QR code systeem hanteren.  

Carol McMillan van Naturipe: "In dat proces kunnen vertragingen opgelopen worden, 4 uur voor luchtvracht en 2 dagen voor verlading per schip. Versheid is een voorwaarde om mensen gezond te houden. We kunnen alle gegevens gebruiken, van weerspatronen tot oogstgegevens, om in de toekomst uiteindelijk beter te ramen."

Het bedrijf geeft aan dat blockchain het gemakkelijker voor consumenten maakt om te weten of het fruit dat ze kopen van eerlijke en duurzame teeltbedrijven komt - wat het bedrijf ziet als een sleutelgebied voor toekomstige groei.

 

Publicatiedatum: