Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Na meer dan 20 jaar valt het doek voor JFPT

Deze week is machinefabrikant JFPT uit Zwolle failliet verklaard. "Met een visie die nog steeds prima leek, namelijk investeren in projecten, robotica en vision is het  uiteindelijk toch mis gegaan", constateert commercieel directeur en mede-eigenaar Patrick Jansen.

"De overgang van handelsbedrijf naar projectbedrijf met eigen merk. De te snelle groei in de afgelopen jaren, veel nieuwe ontwikkelingen met achteraf te veel nawerk, te veel one-offs, de hogere maakprijs door de huidige hoogconjunctuur en nieuwe projecten die langer op de eindbeslissing lieten wachten dan vooraf ingeschat, is het bedrijf te veel geworden."

"Het was financieel niet meer haalbaar door het grote tekort aan werkkapitaal wat er uiteindelijk is ontstaan. Er is nog flink en rigoureus gereorganiseerd maar ook dit mocht uiteindelijk niet baten. Waar men nog steeds van een goede afloop uitging, is het helaas niet gelukt. Voor de eigenaren een zeer verdrietige en trieste beslissing."

 

Publicatiedatum: