Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Telers in Oost-Zwitserland gebruiken gemeenschappelijk onlineplatform

De seizoensbox: directe verkoop via het internet

Op zijn erf in het Mädertal in Gossau (Oost-Zwitserland) teelt teler Markus Bernhardsgrütter 75 groentensoorten. Direct vanaf de akker levert hij de producten in seizoensboxen aan zijn klanten. Inmiddels maken ook andere lokale telers gebruik van zijn onlineplatform 'saisonBox' voor de verkoop van hun producten, vertelt hij.


Het team van 'Hof Mädertal'. Helemaal rechts op de foto Markus Bernhardsgrütter, eigenaar en oprichter van het onlineplatform 'saisonBox'.

Met dit concept, groenten per abonnement direct vanaf het erf aan consumenten verkopen, is Markus niet de enige. In de afgelopen jaren schoten soortgelijke bedrijven als paddenstoelen uit de grond. Hij zelf kwam ongeveer tien jaar geleden, toen hij een opleiding volgde tot landbouwtechnicus, voor het eerst met het idee in contact. „Voor mijn scriptie ontwikkelde ik een strategie voor de directe verkoop via het internet."

Dit paste bij hem: „Want mijn ouders verkochten hun groenten ook al zelf op de weekmarkt in Gossau." Ook Markus verkoopt zijn groenten overwegend op de markt. Daar komt dan nog de onlinehandel bij. In 2012 ging hij dit voortaan samen met Matthias Ruoss doen. Zij richtten samen hun eigen firma op.

Korte afstanden, persoonlijk contact
Inmiddels biedt Markus het onlineplatform ook aan andere landbouwbedrijven in heel Zwitserland aan. „Van Murten en Zug tot aan Schaffhausen nemen telers aan het initiatief deel. SaisonBox zorgt voor de gehele administratie, van de bestelling tot aan de verkoop." De telers hebben één ding gemeen: „We zijn allemaal jonge, gemotiveerde ondernemers." 

Voor meer informatie:
saisonBox Gossau - HofMädertal
Mädertal, 9200 Gossau
Tel.: 071 385 19 20
E-mail: gossau@saisonbox.ch 
www.gossau.saisonbox.ch   

Publicatiedatum: