"Onze teeltervaring hielp bij het ontwikkelen van de sorteermachines"

Een goede sorteerlijn vormt een belangrijk onderdeel van het productieproces. Wanneer men beschikt over een hoogwaardige sorteermachine, dan geeft dit een voorsprong op het gebied van productkwaliteit en efficiëntie. Er zijn heel wat bedrijven die sorteerapparatuur fabriceren en dat maakt het moeilijk om te concurreren, zeker bij het betreden van nieuwe markten.

"Eén van onze doelstellingen is om onze activiteiten uit te breiden op nieuwe markten en deze te voorzien van onze hightech machines. Op een aantal markten is de concurrentie echter te groot en is er geen ruimte voor nieuwkomers.

Zo zijn er in Europa veel kleine fabrikanten actief die sorteerlijnen leveren in hun eigen regio. Het is dan ook erg moeilijk om op deze markten voet aan de grond te krijgen. Om deze reden zijn wij ons gaan richten op andere regio's, zoals Zuid-Afrika en het Midden-Oosten, die meer open staan voor nieuwe bedrijven. We leveren ons product tegen een goede prijs en de gebruikte technologie is gelijk aan die in Europa," legt Hill Zhou van Reemoon Technology Holdings uit. 


Hill Zhou van Reemoon op Fruit Logistica in Berlijn

Ook op de Chinese markt zijn er volop fabrikanten van sorteerapparatuur actief maar Hill Zhou benadrukt dat Reemoon zich duidelijk onderscheidt van andere Chinese fabrikanten: "Wij zijn niet begonnen als fabrikant van sorteermachines maar als sinaasappelteler. We hadden onze eigen boomgaarden en verpakten ons eigen citrus. In deze periode zijn we begonnen met de ontwikkeling van onze eigen verpakkings- en sorteerlijnen. We weten exact waar citrustelers naar op zoek zijn omdat we zelf ook ooit als teler begonnen zijn.

Uiteindelijk gingen we ons in toenemende mate richten op de ontwikkeling van sorteerlijnen en dankzij onze kennis en ervaring ontwikkelden we de lijnen die we nu leveren. We telen overigens nog steeds sinaasappelen. We beschikken over een areaal van 200 hectare waar we Navels telen. We zijn onze wortels dus niet vergeten maar richten ons nu wel hoofdzakelijk op de fabricage van sorteermachines."

Reemoon heeft haar hoofdkantoor in China. Op de Chinese markt bestaat het klantenbestand van het bedrijf voornamelijk uit citrus-, kiwi- en appeltelers. Het bedrijf is echter ook aanwezig in andere landen. "We hebben een kantoor in Zuid-Afrika geopend en sindsdien zijn we daar erg gegroeid. We hebben daarnaast vertegenwoordigers in Spanje, Israël en Egypte om ook deze markten beter van dienst te kunnen zijn. Onze focus ligt vooral op kleine en middelgrote bedrijven maar we leveren onze machines ook aan grotere bedrijven. We proberen iedere klant zo goed mogelijk van dienst te zijn en hiermee onderscheiden we ons echt van andere fabrikanten."


Klanten worden te woord gestaan tijdens Fruit Logistica in Berlijn

Hill Zhou
Reemoon Technology Holdings Co., Ltd.
Email: overseas@reemoon.com.cn     
http://www.reemoon.com/en/  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven