Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Biologische aardbeien beter bestand tegen spintmijten

Velden met biologische aardbeien vertonen een meer gelijke verdeling van nuttige en schadelijke dieren dan de conventionele variant, blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Kopenhagen.

Spintmijten kunnen schade veroorzaken in een groot aantal gewassen, waaronder aardbeien. De Deense onderzoekers hebben gekeken welke en hoeveel insecten en spintmijten zich op de aardbeienvelden bevinden. Ze ontdekten dat het aantal spintmijten in de conventionele velden tien keer zo groot was als in de biologische, maar dat er relatief weinig roofmijten waren.

In de biologische velden vonden de onderzoekers één roofmijt op 15-40 spintmijten. In de conventionele velden was dat één roofmijt op 200 spintmijten. Dat heeft onder andere te maken met de diverse vegetatie in de randen van de akkers, die een goede habitat vormt voor de roofmijten. Zo gedijt de roofmijt goed bij brandnetels, wilde kervel en akkerdistel. Meer dan 80 procent van de roofmijten werd gevonden op deze planten. Daarnaast kan de grote hoeveelheid spintmijten bij de conventionele velden worden toegeschreven aan het gebruik van gewasbescherming.

Bron: nyheder.okologi.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven