Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerold Wilms, bekuplast GmbH:

"Steeds meer vraag naar klapkratten"

"De vraag naar inklapbare kratten is in de afgelopen jaren steeds verder gestegen", zegt Gerold Wilms van het Duitse bedrijf bekuplast. Op de Fruit Logistica 2019 presenteerde de firma veel verschillende producten. De focus lag echter in het bijzonder op de serie 'Clever-Fresh-Box advance'.

Het gaat daarbij om inklapbare transportkratten: "In samengeklapte toestand reduceert het volume van de Clever-Fresh-Box advance zich met tot wel 84%. De kratten kunnen razendsnel volledig automatisch uitgeklapt en weer ingeklapt worden en zijn daarom ook ideaal voor geautomatiseerde processen."

Inklapbare kratten zijn momenteel niet meer weg te denken uit de AGF-logistiek. In tijden van een stijgende prijsdruk bieden inklapbare kratten veel voordelen: na het gebruik kunnen de lege kratten eenvoudig ingeklapt worden. Door de volumereductie die zo ontstaat wordt er bij het transport op de terugweg plaats bespaard, wat een positieve uitwerking op de transportkosten heeft. Tegelijkertijd wordt ook het milieu gespaard, want minder transport betekent ook een reductie van uitlaatgassen die schadelijk zijn voor het klimaat.

Het bedrijf bekuplast werd in 1985 opgericht en produceerde in het begin kratten voor bloembollen. In de navolgende jaren werd het productaanbod continue uitgebreid. Begin jaren '90 werd dan samen met een grote logistieke dienstverlener de eerste serie van inklapbare kratten ontwikkeld. "Sindsdien zijn deze kratten één van onze specialiteiten en we zijn nog steeds pionier op dit gebied." De automatisering en het machinepark van de firma zijn dan ook sterk ingericht op de efficiënte productie van deze speciale kratten.


Het team van bekuplast op de Fruit Logistica (v.l.n.r.): Jörg Kampherbeek, Jürgen Schultz, Melissa Zwartscholten, Georld Wilms, Grzergorz Czajkowski.

"Een nieuwe ontwikkeling voor ons is dat de Clever-Fresh-Box advance nu ook door een logistieke dienstverlener in Brazilië gebruikt wordt. Daar wordt tot nu toe nog veel met wegwerpoplossingen gewerkt maar onze klant hoopt daar met onze kratten langzaam verandering in te brengen."

De firma bekuplast uit Ringe (Niedersachsen) heeft zich gespecialiseerd op herbruikbare transportverpakkingen uit kunststof. De producten worden geproduceerd bij de hoofdvestiging van het bedrijf nabij de Nederlandse grens en bij het dochterbedrijf bekuplast  in het Poolse Łaziska Górne. Het aanbod van bekuplast loopt uiteen van klassieke groentenkratten, veelzijdige Eurocontainers en klapkratten tot aan op maat gesneden oplossingen.

Voor verdere informatie:
Gerold Wilms
bekuplast GmbH
Industriestraße 1
49824 Ringe
Deutschland
Telefoon: +49 5944 9333-43
Mobiel +49 1739223533
g.wilms@bekuplast.com 
www.bekuplast.com 

Publicatiedatum: