Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dutch Plantin en Houweling bundelen krachten in Canada

Gevestigd in Ontario, praktisch opgegroeid in een kas en met Houweling als achternaam; het is een wonder dat Jake Houweling al een paar jaar niet meer in de tuinbouw werkt. Sinds 1 januari is hij  wel weer actief in sector: bij de nieuwe joint venture van Houweling Horticulture en Dutch Plantin, die zowel kokosproducten als diverse kasproducten levert aan telers in de VS en Canada.

"Kokossubstraten zijn zeer gewild in Canada en de VS. Hetzelfde geldt voor kasproducten. Daarom bundelden Dutch Plantin en kasproductenspecialist Houweling hun krachten en zijn ze een nieuw bedrijf gestart in Canada," legt hij uit.

Jake Houweling

Groeiende markt
Dutch Plantin levert al enkele jaren kokossubstraten aan grote aardbeientelers en tuinders in Noord-Amerika. "Een groeiende markt, maar niet echt in de buurt, waardoor het moeilijk is om persoonlijke contacten met klanten te onderhouden. Telers doen niet alleen liever zaken met iemand die - letterlijk en figuurlijk - hun taal spreekt en met wie ze kunnen praten over het weer en de lokale politiek, maar we willen ook snel ter plaatse zijn. En nu kunnen we dat met ons nieuwe bedrijf Houweling-Dutch Plantin in Canada," legt Wim Roosen van Dutch Plantin uit.

Net als Dutch Plantin ziet ook Houweling een toekomst voor zichzelf in deze regio. Houweling is al tientallen jaren een begrip in de VS. Het bedrijf voorziet tuinders van producten en diensten voor de bescherming van hun medewerkers, planten en producten. Het aanbod varieert van klimaatbeheersing tot werkkleding.

Beide familiebedrijven zijn zich bewust van de mogelijkheden in de Noord-Amerikaanse glastuinbouw. Daarom besloten zij hun krachten en activiteiten te bundelen in een joint venture en sinds dit jaar is er een bedrijf in Canada.


Maarten van Hagen en Ronald de Vreede (Houweling Group) vorige week bij Horticontact in Nederland

Naam met faam
Binnen het nieuwe bedrijf zal accountmanager Jake Houweling verantwoordelijk zijn voor de inkoop en verkoop en de persoonlijke klantcontacten van beide organisaties. Houweling is een naam met naamsbekendheid in de tuinbouw, en het is daarom ook geen verrassing dat Jake praktisch in een kas is opgegroeid. Zijn vader, Ray Houweling, is actief in de waterzuivering en is momenteel een vertrouwd gezicht voor telers sinds hij deel uitmaakt van het team van Signify (Philips), verantwoordelijk voor het LED-verlichtingssegment voor de tuinbouwsector in Canada.

"Het combineren van de producten van Dutch Plantin en Houweling Tuinbouw is een makkelijke match, omdat de producten in lijn met elkaar zijn," legt Jake uit. "Beide bedrijven zijn zich bewust van de strenge regels waar telers tegenwoordig mee te maken hebben en beide bedrijven hebben het welzijn van de plant hoog in het vaandel staan, iets wat duidelijk wordt als je het assortiment ziet, inclusief diverse plantenversterkers en biociden. Uitgebreide ondersteuning van telers is ook iets wat beide bedrijven nastreven. Door het hele seizoen door telers te ondersteunen kunnen ze hun gewas naar een hoger niveau te tillen."

Voor meer informatie:
Jake Houweling 
Houweling-Dutch Plantin
+1 (905) 598-0146 
jake@h-dp.ca 

Publicatiedatum: