Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Vraag naar innovatief graspapier groeide te langzaam"

Bankroet dreigt voor Duitse papierproducent Scheufelen

100 werknemers vrezen voor hun baan door de economische moeilijkheden van het bedrijf. Grote kopers voor het graspapier blijven uit. De arbeiders van Scheufelen kregen weer slecht nieuws: het bedrijf werd insolvent verklaard. Directeur Stefan Radlmayr: "Ondanks ontslagen hebben we nog steeds enorme vaste lasten."

Insolventieprocedures
De afzet van graspapier is trager gegroeid dan verwacht. Momenteel produceren 100 werknemers 500-1000 ton per maand. Om winst te genereren, zou minstens drie keer zoveel gemaakt moeten worden. Door de lage afzet moesten investeerders een hoger 6-cijferige som per maand betalen. "Daar ging het mis."

Nu staat het bedrijf onder surseance van betaling. Lonen zijn tot 1 mei veilig gesteld. De belangrijkste afnemers waren Rewe en Norma. Ze kochten AGF-trays en zakjes van graspapier. Maar de hele markt is te voorzichtig over het innovatieve product. 

Innovatief concept
Op de Fruit Logistica van vorig jaar won het bedrijf met z'n graspapier een bronzen prijs voor innovatie. Het bio-verpakkingsmateriaal bestaat voor 50% uit verse grasvezels en is volledig recyclebaar en bio-afbreekbaar. Het gebruik van grasvezels zou energie- en waterverbruik verlagen. Conventionele pulpvezels hebben 30.000 liter water nodig en 6.000 kW/h per ton in vergelijking met 0 liter en 150 kW/h voor grasvezels.

Voor meer informatie:
Scheufelen GmbH
Adolf-Scheufelen-Straße 26
73252 Lenningen 
Phone: +49 7026 / 66 - 0
Telefax: +49 7026 / 66 - 32 701
E-mail: sales@scheufelen.de 
www.scheufelen.com

 

Publicatiedatum: