Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwanza-seizoen 2019 van start

Woensdag 20 februari zijn op Veiling Zaltbommel de eerste Kwanza frambozen aangevoerd op de veilingklok. De eerste primeurdoos werd geleverd door Zachtfruitkwekerij Simons BV. Teler Rene Simons heeft, naast de rode bessen en bramenteelt onder kappen, een innovatieve teelt Kwanza met LED- en assimilatieverlichting in Schijndel. Deze moderne teelt is er op gericht om jaarrond een topkwaliteit Kwanza frambozen van Nederlandse bodem te kunnen leveren. Special Fruit uit Meer, net over de grens in België, kocht middels commissionair Harry Aarts, deze Kwanza voor een primeurprijs van € 46,-- per doosje van 125 gram. Het bedrag is door Veiling Zaltbommel aangevuld tot € 1.000,-- . Dit wordt door Veiling Zaltbommel en Zachtfruitkwekerij Simons BV geschonken aan de SamenLoop voor Hoop.

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Dit evenement vindt op meerder plaatsen in Nederland plaats. Oud medewerker van Rene Simons, Bart van der Bruggen, loopt met team “De Pinternationals en Friends” mee in Esch op 31 augustus en 1 september.

Het Kwanza seizoen is gestart en zal zeker doorlopen tot eind 2019. Naast de Kwanza heeft Veiling Zaltbommel een totaal productenpakket van producten die op Nederlandse bodem worden geproduceerd. Kasasperges veilen we al 2 weken en vandaag zijn naast de frambozen ook de eerste komkommers geveild. Kwanza neemt binnen het zachtfruit een belangrijke positie in en is marktleider in het Hollandse frambozensegment. Mocht u de frambozen willen proeven, kom ons dan vandaag of morgen bezoeken op de HoritContact in Gorinchem, in stand K132 bent u van harte welkom!

Veerle Baets van Special Fruit, René Simons van Zachtfruitkwekerij Simons BV en Harry Aarts, commissionair

Special Fruit toont zich bijzonder tevreden over het feit dat ze met de aankoop van deze eerste Nederlandse Kwanza’s tegelijk een prachtig initiatief kan steunen. Het betekent meteen ook het startschot voor een mooie samenwerking tussen Veiling Zaltbommel en Special Fruit met de Kwanza als speerpunt. De Kwanza uit belichte teelt ligt in deze periode goed in de (horeca) markt omwille van zijn grote formaat, uitmuntende smaak en prachtige kleur en vorm. Special Fruit is één van de grotere Kwanza aanbieders in de markt. Ze biedt deze variëteit jaarrond aan en koppelt het Zuid-Europese seizoen aan het lokale seizoen.


Veerle Baets van Special Fruit met Bart van der Bruggen die de cheque van de eerste opbrengst toont


Voor meer informatie:
Jan Willem Tolhoek
Veiling Zaltbommel
0418-579911
jtk@veilingzaltbommel.nl 

Publicatiedatum: