Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BelOrta veilt eerste groene paprika’s van 2019

Bij BelOrta werden de eerste groene paprika’s van het jaar geveild. De paprika’s werden aangeleverd door producent Lentsche Heyde en aangekocht door Vanderpoorten - Anckaert. De primeurverkoop van de groene paprika is traditioneel de voorbode van de rode, gele en oranje paprika’s van eigen bodem, die binnenkort eveneens opnieuw beschikbaar zijn (de rode variant vanaf week 12 en de gele variant vanaf week 13).


Didier Algoet (Lentsche Heyde) & Eddy Vanderpooten (Vanderpooten - Anckaert)

Lichte daling areaal paprika's
In 2018 werd bij BelOrta circa 2.800.000 kg groene paprika’s aangevoerd. Het areaal groene en gele paprika bij BelOrta daalt tegenover vorig jaar terwijl het areaal van de rode paprika gelijk blijft. De verschillende paprika's blijven niettemin één van de topproducten van BelOrta. Dankzij haar rol in zowel Vlaamse klassiekers als in de mediterrane keuken is de paprika dan ook een zeer populair en veelzijdig product in de Belgische keuken.

BelOrta paprika-assortiment
Naast de standaardvarianten paprika’s (groen, geel, rood en oranje) biedt BelOrta ook een uitgebreid gamma aan specialiteiten, elk met hun eigen unieke eigenschappen, aan. Zo zijn er onder andere de Sweet Palermo, met een rijke zoete smaak, en de babypaprika, de  gezonde mini-snack. Ook dan heeft BelOrta een uitgebreid aanbod  met de Jalapeño, Piccantina en Habanero. BelOrta heeft ook een assortiment biologisch geteelde paprika’s, die eveneens over een paar weken opnieuw beschikbaar zullen zijn.

Voor meer informatie:
Bruno Vuerinckx
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver 
+32 (0)15 565 316
bruno.vuerinckx@belorta.be  
www.belorta.be 

Publicatiedatum: