Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan van Bergeijk, Frutas Remolino:

"Markt voor Spaanse frambozen weer aangetrokken"

Tholen - De afzet van Spaanse frambozen verloopt momenteel stabiel. "We kunnen wel spreken van het meest stabiele seizoen in jaren", vertelt de Nederlander Jan van Bergeijk die al bijna 30 jaar werkzaam is in de Spaanse zachtfruitregio Huelva. Het bedrijf Frutas Remolino maakt onderdeel uit van Plusberries, waaronder vier bedrijven vallen die gespecialiseerd zijn in aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen. De Nederlander is binnen de groep commercieel verantwoordelijk voor de frambozen.

"Eind januari tot begin februari hadden we even te maken met een forse piek in de aanvoer vanuit Marokko, waar de winterteelt van frambozen aan het toenemen is, maar die aanvoer lijkt zich nu te stabiliseren. Twee weken terug waren de prijzen erg laag, maar nu is het niveau weer aan het aantrekken. Door het mooie weer in Noordwest-Europa trekt de consumptie ook aan en zijn vraag en aanbod goed in balans."

Frutas Remolino teelt in Spanje op een areaal van zo'n 70 hectare frambozen. Het zachtfruit van Frutas Remolino vindt zijn weg met name naar Europese bestemmingen als Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinaviƫ. Volgens Jan vertoont de Spaanse frambozenteelt over de gehele linie een rechte lijn. "Ik verwacht dat de frambozenmarkt de komende weken ook wel stabiel zal blijven. Ik voorzie niet echt een grote piek meer in de productie en als er iets meer zou komen, kan de markt dat ook wel hebben!"

Voor meer informatie:
Frutas Remolino
Jan van Bergeijk
T +34 609 01 66 54
Raspberry@plusberries.com
www.plusberries.com