Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Areaal biologische landbouw stijgt wereldwijd met 20 procent

Het wereldwijde biologische landbouwareaal bereikte met een totaal van 70 miljoen hectare in 2017 een historisch record. Dit vertegenwoordigde een stijging van 20 procent in vergelijking met het voorgaande jaar, volgens de jaarlijkse statistieken van “De wereld van Biologisch. Landbouw”.

Dit rapport van de internationale federatie van biologische landbouwbewegingen, in het Engels afgekort tot Ifoam, in samenwerking met het instituut voor onderzoek in biologische landbouw, in het Duits afgekort tot FiBL, werd gepresenteerd tijdens de Biofach in Neurenberg, Duitsland. Met de cijfers per het einde van 2017 bereikte de markt voor biologische producten een totaalomzet van 90 miljard euro, waarvan 40 miljard binnen de Verenigde Staten, gevolgd door 10 miljard in Duitsland, 7,9 miljard in Frankrijk en 7,6 miljard in China. Per hoofd van de bevolking spenderen de Zwitsers het meeste aan biologische producten met jaarlijks 288 euro per persoon.

Denemarken kent de markt met het hoogste aandeel van biologische producten, met een 13,3 procent van het totaal. India kende in 2017 het grootste aantal biologische producenten met een 835.200 van het totaal van 2,9 miljoen wereldwijd. Het grootste areaal voor biologische landbouw heeft Australië, met 35,6 miljoen hectare, gevolgd door Argentinië met 3,4 miljoen hectare en China met 3 miljoen hectare.

Bron: efeagro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven