“Kans groot dat Deprez stopt als CEO Greenyard”

Volgens waarnemers is de kans groot dat Hein Deprez zich terug zal trekken als CEO van Greenyard nu hij het CEO-schap moet delen met Zwaaneveld. De ondernemer reageert zelf dat dit niet aan de orde is.

Analisten van beurshuis KBC Securities voorspellen in een analyse over Greenyard dat het gerommel bij Greenyard nog niet voorbij is. Afgelopen dinsdag kondigde Greenyard aan dat Deprez zijn functie moet gaan delen met Marc Zwaaneveld, die de schuldencrisis bij Greenyard op moet gaan lossen. De schulden bij Greenyard zijn 5 tot 6 keer hoger dan de brutobedrijfswinst.

In een reactie op de speculatie reageert Deprez dat verdere wijzigingen niet aan de orde zijn. “Wegens de workload hebben we als directie de beslissingen genomen om Marc op te nemen als co-CEO, zodat hij zich ten volle kan focussen op de verbeteringen en transformatie. Ik blijf me focussen op het ontwikkelen van de concepten en productontwikkelingen.”

“De kans is groot dat Hein Deprez binnenkort stopt als CEO”, aldus KBC-analist Alan Vandenberghe. “Ik ken weinig bedrijven die werken met twee CEO’s, want dat is inefficiënt. Het lijkt me ook erg onwaarschijnlijk dat Zwaaneveld zijn CEO-titel over enkele weken of maanden weer verliest. Ook de analist van Degroof Petercam Fernand De Boer acht de kans reëel dat Zwaaneveld binnenkort als enige de CEO functie bekleedt.  

Bron: De Tijd


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven