Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Meer ruimte voor hydroponics en aquaponics

Hydroponics en aquaponics: dat zijn de thema's die een hoofdrol spelen tijdens Novel Farm, dat op 13 en 14 februari plaatsvond in Pordenone. Dit was de eerste editie van het kleine evenement dat deel uitmaakte van de Aquafarm beurs.

Klik hier om de foto's te bekijken

Tijdens de beurs werd er aandacht besteed aan verlichtingstechnieken, componenten voor hydroponische teelt en systemen voor aquateelt. "Hydroponische teelt is al enige tijd bekend en er is veel ervaring op het gebied van ondersteuning en verlichtingssystemen. Er zijn bijvoorbeeld zwevende steunen waarbij het water altijd in contact staat met de wortels of vaste alveoli waarbij het water twee keer per dag komt", legt een exploitant uit.

Klik hier om de foto's te bekijken

De Vertical Farm, de teelt in 'kasten' waarbij alle parameters kunnen worden gecontroleerd, is vooral geschikt voor restaurants of hotels. Deze systemen zijn meestal opgebouwd uit kweekplatforms die zijn uitgerust met verticale irrigatiekleppen. Het fertigatiesysteem wordt beheerd door een menginstallatie die is verbonden met de platforms. Er worden steeds meer LED-lichtsystemen gebruikt. Die vormen een rij van rood of blauw licht.

Klik hier om de foto's te bekijken

Aquateelt staat nog in de kinderschoenen, maar er zijn verschillen te merken in de evolutie. Een voorbeeld is de teelt in een aquarium met vissen die zelf het water zuiveren en verrijken met voedingsstoffen.

Klik hier om de foto's te bekijken

In de evolutie van de techniek zelf bevinden de teelt en de vissen zich in dezelfde tank en is er sprake van een continue cyclus waarin het water regenereert. De opbrengst in plantaardige massa is veel grotere dan bij vergelijkbare systemen.

Publicatiedatum: