Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: tekort aan venkel

Er is ongeveer 50% minder venkel in vergelijking met een normaal jaar en voor de telers, die dit gewas verbouwen en verpakken ten gunste van de detailhandel en de markten, zijn het zware tijden.

Dat wordt bevestigd door Marco Babbi van Caligari&Babbi uit Savignano sul Rubicone dat is gespecialiseerd in venkel. "Het zijn geen goede tijden. Aan de ene kant vragen onze klanten zoals altijd om venkel, maar aan de andere kant is er weinig aanbod. Momenteel wordt er geteeld in Basilicata en in Calabrië, maar vanwege de slechte weersomstandigheden oogsten we de helft minder dan we normaal gesproken doen", legt Babbi uit.

De oorzaken liggen in twee verschillende periodes. Tijdens de plantingen in de herfst hadden we te maken met langdurige regenval wat zorgde voor vertraging. De afgelopen maand was de temperatuur vrij laag in het zuiden van Italië waardoor de groei werd vertraagd.

Op 13 februari 2019 werd er in de ochtend in het gebied rond Basilicata een temperatuur van 0 graden gemeten. "Bij deze temperaturen kan de venkel niet goed groeien en de prijzen zijn hoger dan normaal, met uitschieters naar €2,00 per kilo.

Eigenlijk zouden de telers de planten 10 dagen met rust moeten laten maar 'the show must go on' en niemand heeft de moed om te stoppen. "We werken wel door maar in een zeer laag tempo zodat we onze klanten gedeeltelijk tevreden kunnen stellen. Ik denk dat er eind maart sprake zal zijn van een ander probleem, namelijk de snelle rijping van de venkel die nu vertraging oploopt", concludeert Babbi.

Contact:
Caligari & Babbi srl 
Via E. Bevilacqua, 17
Savignano su Rubicone (FC)
Tel.: (+39) 0541 942599
Fax: (+39) 0541 201919
Email: commerciale@ortofruttacaligari.com
Web: www.finocchioitaliano.com

 

 

Publicatiedatum: