Pierre Richel, oprichter Richel Group, overleden

Pierre Richel, oprichter van de Richel Groep, is op woensdag 23 januari op 92 jarige leeftijd overleden.

Al in 1964 zag Pierre Richel toekomst in het ontwikkelen van overdekte teeltoplossingen en anticipeerde hij op die verschuiving.

Hij was een van de eersten die een innovatief proces op basis van staal en kunststof implementeerde met als duidelijk doel de voorwaarden te scheppen voor een vroege productie. 

Als onvermoeibare vernieuwer heeft hij vanaf 1978 talrijke patenten aangevraagd, zowel in Frankrijk als internationaal, waaronder voor de dubbele foliewand met luchtbuffer, de gootbalk en ook de oprolbare zijluiken, die ook vandaag de dag nog steeds belangrijke kenmerken van veel kassen zijn.

Vanaf de jaren tachtig begon het bedrijf een periode van exponentiële groei, gecombineerd met de altijd aanwezige behoefte aan productinnovatie, gedreven door het enthousiasme van Christian Richel, CEO van de groep, en Jean-Marc Richel, Sales Director, de twee oudste zonen van de oprichter.

De twee mannen zetten het werk van hun vader voort en hielpen het bedrijf een van de leiders te worden op de internationale kassenmarkt.

Vandaag de dag hebben vier van zijn kleinkinderen de fakkel overgenomen en geven ze vastberaden vorm aan de toekomst. Zij blijven zich inzetten voor het werk en de waarden van hun grootvader, die de basis heeft gelegd voor hun huidige succes.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven