Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In Italië worden de eerste Candonga aardbeien geplukt

De Italiaanse regio Basilicata staat bekend om haar aardbeien. De bodem en weersomstandigheden in dit gebied zijn optimaal voor de teelt van deze fruitsoort, met name aan de kust. De regio kan zich dan ook de grootste aardbeienproducent van Italië noemen.

Candonga Top Quality blijft het beste aardbeienmerk en zowel op de binnen- als buitenlandse markt zijn deze aardbeien het meest in trek, vertelt Antonio Ferrara, vice-voorzitter van Club Candonga. 

De pluk is een paar weken geleden op kleine schaal is begonnen. Nu de temperatuur geleidelijk oploopt, neemt ook de aanvoer toe. De kwaliteit van het fruit is uitmuntend, aldus Ferrera.

"In Metaponto verkeren de aardbeienplanten in uitstekende conditie. De Candonga aardbei onderscheidt zich door haar helderrode kleur en zoete, aromatische vruchtvlees," aldus Ferrara. .

De prijzen komen overeen met het gemiddelde en liggen tussen de €4,50 tot €5,50 per kilo. Het ras Sabrosa wordt uitsluitend in Basilicata geteeld en vermarkt wordt onder het Candonga Top Quality merk.  80% van de lokale productie bestaat uit dit ras. Het areaal in de regio telt 800 hectare en de productie bedraagt zo'n 40.000 ton. 

A destra Antonio Ferrara, Antonio Ferrara, rechts

"Onze aardbeien worden afgezet op groothandelsmarkten in binnen- en buitenland. Met de aantallen waarover we nu beschikken, kunnen we niet in de vraag voorzien maar dat is meestal zo bij aanvang van het seizoen. In de loop van de komende weken zal de aanvoer toenemen, tenzij de het kwik ineens flink daalt." 

Tijdens de Fruit Logistica in Berlijn promootte Club Candonha haar premium product in de stand van de regio Baslicata, waarvan de hoofdstad Matera dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa is.

Antonio Tuzio, Alida Stigliano, Graziana Suriano, Filippo Viggiani Antonio Tuzio, Alida Stigliano, Graziana Suriano, Filippo Viggiani.

Dankzij de aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Italian Chef Federation (FIC) konden bezoekers de kwaliteit van dit product zelf ervaren. Vooral het Rossini-Candonga aperitief viel erg in de smaak. Voor dit recept werden de beste Candonga aardbeien zorgvuldig vermengd met mousserende wijn uit de regio Veneto.  

Voor meer informatie:
Club Candonga Soc. Coop. Cons.
Viale Salerno 13/15
Policoro (MT) 75025, Italia
Tel.:(+39) 0835 1852977
Email: info@candonga.it  
Website: candonga.it

Publicatiedatum: