Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Nieuwe oppotmachine is de start van een nieuwe generatie"

Een 'nieuwe generatie machines' is hoe Alessandro Mazzacano trots de nieuwe IA3500 beschrijft, die onlangs werd geïntroduceerd door Urbinati. De Italiaanse fabrikant van kweekapparatuur maakte een volledig elektromechanische oppotmachine. "De machine kan worden aangepast aan de plaatselijke omstandigheden. Op deze manier kan de IA3500 telers over de hele wereld helpen hun oppotsysteem te upgraden en een antwoord te bieden de steeds groter wordende uitdaging om voldoende personeel te vinden", legt Alessandro Mazzacano uit.



Oppotmachine

Alessandro Mazzacano is de exportmanager van het bedrijf en hij is zeer tevreden met de interesse voor de nieuwe machine sinds zijn introductie op de IPM van dit jaar. "We hebben onze lijn van oppotmachines uitgebreid met de IA3500 oppotmachine. Dit is een volledig elektromechanische machine met motoren die worden aangedreven door 5 inverters. Hierdoor is het energieverbruik gedaald, de levensduur toegenomen en zal de uitvaltijd voor onderhoud lager zijn."

Looptijd maximaliseren
Het maximaliseren van de looptijd van de machine was een belangrijk thema in het ontwerp en gebruikersvriendelijkheid heeft ook veel aandacht gekregen. "Alle instellingen kunnen worden geprogrammeerd en opgeslagen, waardoor het minder tijd kost om de instellingen aan te passen aan verschillende potdiameters. Dit en de veiligheidsrekken rond de machine maken de IA3500 de eerste van een nieuwe generatie."

De machine kan ronde en vierkante potten van 8 tot 25 cm in diameter verwerken en heeft een capaciteit tot 4500 potten per uur (2500 voor potten met een diameter van 25 cm). De bandlengte kan worden aangepast aan de behoeften van de klant.



De IA3500 is uitgerust met een automatische grondaanvoersysteem. Alessandro legt uit: "De ontnester, de boordiepte, de productie per uur, de snelheid van de band en de andere functies van de oppotmachine worden bestuurd door een PLC en ze kunnen eenvoudig worden ingesteld via het kleuren touchscreen. Alle instellingen kunnen worden geprogrammeerd en opgeslagen door de operator. Bovendien kan de laatste instelling met slechts één aanraking worden opgeroepen."


Voor meer informatie:
Urbinati S.r.l.
Alessandro Mazzacano
via Della Liberazione, 18
I-47030 San Mauro Pascoli (FC) – Italy
T: +39 0541 932018
F: +39 0541 932679
info@urbinati.com
www.urbinati.com

Publicatiedatum: