Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Consistenter gewas dankzij ventilatie en gewasondersteuning

Gezonde wortels zijn van het grootste belang voor een gezond gewas. Er zijn echter voortdurend bedreigingen. Door een betere ondersteuning van de substraatmat en voldoende ventilatie tussen de mat en het afvoerkanaal te bieden, overwint het Premium System van Hydroponic Systems veel van deze problemen. "Wortels verlaten de mat niet. Zo worden afvoerkanalen niet geblokkeerd en worden de wortels niet blootgesteld aan de buitenkant, waar ze gemakkelijk kunnen worden aangevallen door ziekteverwekkers," deelt een Mexicaanse teler mee in een video-update van het bedrijf.

"Ons Premium System heeft honderden klanten over de hele wereld", zegt Maria van Hydroponic Systems. "Het systeem voor het verzamelen van afvoerkanalen in hydrocultuurgewassen heeft de afgelopen jaren succes geboekt bij diverse grote wereldwijde telers."

Een van hen is te zien in de video. In de hightech faciliteit hebben ze de afgelopen jaren gebruik gemaakt van het Premium System. Het Premium System bevat de spacer, die een perfecte ondersteuning van de substraatmat en voldoende ventilatie tussen de mat en de afvoer van de drains mogelijk maakt.

Doordat de wortels beter beschermd worden door het Premium Systeem, nemen wortelziekten en hun besmetting af, zoals Fusarium. "De afname van ziekten betekent dat planten zich optimaal kunnen ontwikkelen en hun groei- en productiepotentieel kunnen bereiken. De productiekosten dalen door lagere uitgaven aan fytosanitaire producten," vervolgt Maria.

De teler vergelijkt het gebruik met dat van de "Unicel" (zaadbakjes beschermd door een plastic omhulsel), zeer wijdverspreid in Mexico. "Het gebruik van Unicel levert grote problemen op in gewassen en kan leiden tot ernstige productieverliezen en dus tot grote economische verliezen. Wortels komen uit de mat en afvoerkanalen kunnen niet goed doorstromen, zodat er plassen worden gevormd onder het gewas, waarin ziektes zich concentreren."

Voor meer informatie:
Hydroponic Systems
info@hydroponicsystems.es 

Publicatiedatum: