Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
van koeien melken naar tomaten telen

Matthias Draek wint Duitse prijs voor 'teler van het jaar'

Op wens van veel leden heeft telerscoöperatie Landgard de Landgard Awards 2019 in de categorie groenten & fruit weer tijdens de Fruit Logistica uitgereikt. Matthias Draek uit Straelen ging er met de prijs voor 'teler van het jaar' vandoor. 

Van links naar rechts.: Armin Rehberg, Georg Hinzmann (winnaar van de prijs voor 'beginnende jonge teler', Matthias Draek en Labinot Elshani

De wortels van Matthias Draek liggen in het melkveebedrijf van zijn ouders met een productieoppervlak van meer dan 100 hectare, waar hij in 1991 op 0,3 hectare met de tomatenteelt begon.

Naast tomaten teelde de tuinder hier tot 2010 ook groenten uit de volle grond. Sinds de toetreding tot de 'Neurather Gärtner GbR' zet Matthias Draek ook binnen zijn eigen bedrijf volledig in op de teelt van smaakvolle, verse tomaten voor de lokale markt en de uitbreiding van de verpakkingsdienstverlening als zelfstandige bedrijfstak.

Kwaliteit en duurzaamheid staan volgens de jury bij de teler steeds bovenaan. Daarbij vertrouwt hij onder andere consequent op de inzet van nuttige insecten bij de bestuiving.

Ook buiten zijn eigen bedrijf is Matthias steeds bereid om verantwoordelijkheid te nemen. Samen met een team van vennoten leidt hij namelijk ook de tomaten- en paprikateelt van 'Vitarom Frischgemüse' op een oppervlakte van 11 hectare in Hemmingstedt (Schleswig-Holstein).

Sinds 2018 zet Matthias zich bovendien ook intensief voor de belangen van Landgard in als lid van de Landgard adviesraad groenten & fruit.

Moed, ideeën en innovaties als succesvolle basis
"De markt verandert steeds sneller en eist steeds meer van ons als coöperatie en van onze lidbedrijven. Als sterke partner te handelen en niet alleen te reageren – dat is onze stelregel. Des te belangrijker is het om ook zo nu en dan eens 'bedankt' te zeggen. Precies dat willen we met de Landgard Award doen“, benadrukte Armin Rehberg tijdens de prijsuitreiking. "Sterke bedrijven met moed, ideeën en innovaties zijn de basis van het succes – voor ons als telerscoöperatie en ook voor onze handelspartners. Alleen samen kunnen we de uitdagingen van de toekomst aan en consumenten weer sterker enthousiasmeren voor verse groenten en vers fruit uit de eerste hand."

Armin Rehberg, Axel Schulz, Matthias Draek en Labinot Elshani

Voor meer informatie:
www.landgard.de  

Publicatiedatum: