Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verenigde Koninkrijk, NIAB EMR

Aardbei ‘Malling Centenary’ overschrijdt binnen een jaar verkoop van 60 miljoen planten

‘Malling Centenary’, een aardbeienras van de Britse East Malling Breeding Club, heeft binnen een jaar meer dan 60 miljoen planten afgezet.

De ‘Malling Centenary’ werd in 2013 geïntroduceerd op de markt en is zeer populair bij telers en grote internationale retailers dankzij zijn hoge percentage van Klasse I kwaliteit en verminderde plukkosten.

Het ras scoort in vergelijking met het vorige standaard ras binnen de industrie, 'Elsanta', ook goed bij onafhankelijke proeverijen onder consumenten.

“De snelle groei in verkoop van de ‘Malling Centenary’ weerspiegelt de uitstekende prestaties van het ras in de schappen van de supermarkt", zegt Mario Caccamo, de directeur van NIAB EMR. Hij gaat verder: "We hebben onlangs een totale afzet van 130 miljoen planten overschreden en verwachten dat dit ras alleen het komende jaar al goed zal zijn voor een afzet van 65 miljoen planten."

‘Malling Centenary’ is het snelstgroeiende aardbeienras dat verwerkt wordt door managementbedrijf Meiosis. Mark Coxeter, directeur bij Meiosis Chief: "De groei van ‘Malling Centenary’ zal doorgaan terwijl het zich positioneert als het standaard in juni groeiende aardbeienras van het Noordelijke halfrond."

Het bruto inkomen van bijna €1,4 miljoen zal verdeeld worden onder de leden van de East Malling Strawberry Breeding Club die in de ontwikkeling van de ‘Malling Centenary” hebben geïnvesteerd. De totale opbrengt op dit moment heeft de investering om dit aardbeienras te veredelen nu al overschreden.

Voor meer informatie:
NIAB EMR
New Road
East Malling
Kent
ME19 6BJ
T: +44 (0) 1732 843833
F: +44 (0) 1732 849067
enquiries@emr.ac.uk
www.emr.ac.uk

Publicatiedatum: