Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rabobank Foundation en HortiFresh tekenen financiële overeenkomst met Joekopan

Ghanese tuinbouwsector krijgt boost

De Ghanese tuinbouwsector heeft onlangs een flinke boost gekregen. Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen Joekopan, één van de grootste Ghanese groentenexporteurs, Rabobank Foundation en HortiFresh krijgt de Ghanese tuinbouwsector meer financiële mogelijkheden om de teelt en handel te verbeteren. 

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst van het eerste Exporter-Outgrower financial plan vond onlangs plaats op de HortiFresh beurs in Blue Skies. 

Joekopan is een van de top drie groentenexporteurs in Ghana en was de winnaar van de Vegetable Exporter of de Year Award in 2013 en 2014. 

In januari 2019 financierde de Rabobank Foundation via het Exporter-Outgrower plan investeringen van Joekopan in een dam, in irrigatieapparatuur en in de pre-financiering van verbeterde zaden die aan 60 kleine telers die aan Joekopan leveren uitgedeeld werden. 

Met de introductie van het Exporter-Outgrower financial plan krijgt Ghana een boost op het gebied van tuinbouw en export onder het HortiFresh programma "Toegang tot Financiën" dat gesteund wordt door de Ambassade van Nederland in Accra. Het HortiFresh project wordt gecoördineerd door het Wageningse Centrum voor Ontwikkeling en Innovatie. 

Betrokkenheid van Nederland
Tijdens de ondertekeningsceremonie bevestigde minister Schouten de Nederlandse betrokkenheid bij de groei van de Ghanese  tuinbouwsector via het HortiFresh programma. Ze noemde met name dat deze sector op een duurzame manier voor veel banen, export en economische groei kan zorgen.

Bron : wur.nl


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven